изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:21 EEST
Разследват чиновници в МЗГ след проверката на ДАНС и прокуратурата    
Ред и сигурност

София /КРОСС/ - Образувано е досъдебно производство срещу виновни длъжностни лица в Министерството на земеделието. Това съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов. Днес Софийската градска прокуратура и ДАНС проведоха съвместна акция в министерството.



Иззети са документи за заменки на земи на виновни длъжностни лица във връзка с досъдебно производство по чл. 282 от Наказателния кодекс за престъпление по служба срещу неизвестен извършител, поясни Кокинов.


Прокуратурата е получила сигнал по две линии за незаконни замени на земи от министерството - единият е дошъл от Върховната административна прокуратура, а другият - от ДАНС.
"Обект на днешната проверка съвместно с ДАНС е документооборота на МЗХ. Изземаме определен кръг от документи, и проверяваме входящи и изходящи регистри, тъй като имаме някои информации, че може би са антидатирани подобни документи”, допълни градският прокурор.
Според него, става дума за големи масиви, различни земи, в различни региони на страната.
По информация на прокуратурата, замените са били извършвани, както през изминалите така и през настоящата година, и става дума за повече от пет крупни сделки.

Задържани все още няма. Предстоят разпити на лица, имащи отношение към случая, съобщиха от прокуратурата.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов отказа коментар и заяви, че ще се запознае с документите по случая, едва след като се върне в София.

 Вчера Цветанов бе глобен с 2000 лв. от Софийския районен съд, за протакане на знакови дела.
На два пъти той не пратил отчети, изискани от магистратите по дело за сключване на неизгодни договори срещу бившия шеф на фонд „Земеделие" Асен Друмев.

Цветанов, който напоследък се прочу с екзотичните си воаяжи, заради които не сколасва да изпълни изискванията за размразяване на спрените от ЕС пари, не праща в съда отчети за приходи и разходи на фонд „Земеделие" за 2005 и 2006 г., пише в новия си брой в. „Сега”.
Според обвинението, Друмев е ощетил фонда с около половин милион лева с наемането на офиси за регионалните поделения на Разплащателната агенция в Пловдив, Разград и Силистра през 2005 и 2006 г. За това той може да получи от 1 до 10 години затвор.
Това са последните доказателства, които засега страните са поискали. Когато те бъдат приложени, до присъдата ще останат само обясненията на Друмев /които той не е длъжен да даде/, и пледоариите на адвокатите и прокурора.

 


Сходни връзки

Разследват чиновници в МЗГ след проверката на ДАНС и прокуратурата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди