изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:05 EEST
ПРОДЪЛЖАВАТ ПРОТЕСТИТЕ: ОТ “ФАРИН” ИСКАТ ЧИНОВНИЦИТЕ В НАП В ДОБРИЧ ДА РАБОТЯТ    
Общество Фирмата тръгва днес с машини срещу данъчното, за да иска оставката на Петя Банкова и държавната администрация да заработи. “Лигавенето” на чиновниците продължава - поискали от “Фарин” да преснеме 3000 документа за ревизия, започнала преди година

 

В 14 часа днес от паметника на ген. Цимерман ще тръгне шествието на агрофирмата “Фарин” срещу ТД на НАП в Добрич. То се организира, след като три дни без резултат 260 работници и служители във фирмата протестираха пред сградата на данъчното и искаха оставката на териториалния директор на НАП Петя Банкова, а администрацията да започне да работи.

Първоначалното желание на фирмата бе в протеста да участват над 200 машини, сред които леки, лекотоварни, камиони, трактори, комбайни. Даденото от секретаря на общината Румен Русев разрешение обаче е само за моторни-превозни средства със стандартни габарити и тегло до 5 тона.

“Това ни ограничава, тъй като не можем да излезем с тежките машини - камиони, трактори и комбайни, които тежат над 5 т. Не зная на какво основание е определено това ограничение, но ние ще се съобразим с него” - каза пред НДТ изпълнителният директор на “Фарин” Веселин Бакърджиев.  Окончателният брой на моторните-превозни средства, с които фирмата ще участва в шествието, ще стане ясен днес.

Припомняме, че даденото от общината разрешение е за маршрута паметник на ген. Цимерман – бул. “Добруджа” – бул. “Добричка епопея” – бул. “3 март” – бул. “25 септември” – бул. “Русия” – бул. “Добруджа” – изхода на околовръстния път за Балчик. По него ще се движат машините и на 20 март. От фирмата бяха поискали за втория ден да се разреши преминаване на шествието по централни улици в града, но това не бе разрешено.

Шествието ще продължи до 16 часа и двата дни.

“Ние знаем, че НАП ще върне нашите 2 млн. лв. ДДС. Протестираме, за да ни чуят, че администрацията не работи” - каза В. Бакърджиев. Във вторник той даде пресконференция в София. На нея повтори обвиненията си, че държавата пречи на бизнеса. “Холдингът е един от най-големите износители на зърно. Според Бакърджиев, Националната агенция за приходите съзнателно бави повече от година връщането на над 2 милиона лева ДДС. Данъчният кредит трябва да се възстанови, след като фирмата е продала 20 хиляди тона зърно на румънска компания. Бакърджиев има информация, че дори ДАНС го е проверявала и не го е арестувала. От НАП потвърдиха, че са получили информацията от Румъния, но заради данъчната тайна отказаха да коментират дали става въпрос за съмнения за точене на ДДС у нас или на територията на северните ни съседи. Ревизионният акт с конкретни заключения или обвинения ще бъде връчен на ръководството на фирма "Фарин" до 15-и април” -  разпространиха централни медии като информация.

По повод възобновената данъчна ревизия, за която НДТ вече писа, той добави, че “лигавенето” на администрацията продължава, тъй като от НАП са поискали фирмата да преснеме и им предостави 3 000 документа една година след началото на ревизията. НДТ

 

 “ОСТАВКА, Г-ЖО БАНКОВА! ОТИДЕТЕ СИ!”

 


Сходни връзки

ПРОДЪЛЖАВАТ ПРОТЕСТИТЕ: ОТ “ФАРИН” ИСКАТ ЧИНОВНИЦИТЕ В НАП В ДОБРИЧ ДА РАБОТЯТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди