изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:34 EET
Министър Цветанов: Не съм цървул, а никой не ми каза за ДАНС    
Новини Поразен съм от това, че прокуратурата не ме уведоми за акцията на Държавната агенция за национална сигурност в Министерството на земеделието и храните, не знам какво се случва там

Това коментира пред Дарик ресорният министър Валери Цветанов започналите проверки във ведомството.Той уточни, че засега ще се въздържи от официален коментар, докато не се срещне с главния прокурор Борис Велчев. Цветанов обясни, че няма информация за извършени злоупотреби със заменки на земи и че ще отговаря само за лично подписаните от него 13 протокола.
„Аз не съм цървул, нито случаен човек, аз съм нормален човек, гражданин, освен това и министър на земеделието, ако иска някой да направи нещо, във всички случаи трябва да ми се обади и да каже и аз ще му окажа съдействие. Тогава щях да тръгна веднага и да зарежа Винарията (бел. ред. – министър Цветанов присъства на откриването на Винария 2009 в Пловдив) и да отида там. В случая обаче такова нещо няма”, каза министърът на земеделието.
На въпрос дали допуска да има случаи с незаконни заменки на земи, той заяви: Не мога да отговоря на този въпрос дали допускам, или не допускам, тъй като съм се подписал под тези 13 протокола, аз съм го обсъждал с моите експерти, взимал съм мнение, поемал съм отговорност.
Агенти на Държавната агенция за национална сигурност и прокурори влязоха в Министерството на земеделието и храните за проверки в дирекция „Земеделски и горски фонд” заради незаконни заменки на земи. При акцията няма задържани, тъй като разследването е в начален етап.
Експерти от ДАНС и наблюдаващият прокурор по случая Николай Русинов нахълтали сутринта в земеделското министерство и изискали от служителите документи и преписки от дирекция „Земеделски и горски фонд”.
Проверката се прави за периода след последните промени в Закона за горите и Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Проверява се дали са били извършвани замени със задна дата, след като са били забранени с промени в законодателството. „Получихме по две линии сигнали от Върховна административна прокуратура, че са извършвани незаконни замени със земи от Министерство на земеделието. Образувахме досъдебно производство срещу виновни длъжностни лица и обект на проверката с екип на ДАНС са документооборота в министерството. Става въпрос за големи масиви земи в различни региони в страната”, каза градският прокурор Николай Кокинов.
Преди една година от сдружението "За да остане природа в България" се обявиха против заменките на земи. От неправителствената организация съобщиха, че от средата на 2008 г. са били извършени заменки за над 14 000 дка държавни гори, разположени основно по черноморското крайбрежие и около планинските курорти в Родопите, Рила и Пирин. Според организацията икономическите загуби за България от тази политика са на стойност над 2 млрд. лева. dir.bg
 


Сходни връзки

Министър Цветанов: Не съм цървул, а никой не ми каза за ДАНС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди