изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:49 EEST
Излизането от кризата е обща европейска задача, смятат от ЕНП-ЕД    
НовиниСофия. Всички в ГЕРБ съзнаваме и сме готови да понесем икономическата криза днес - в тези трудни дни за всички европейски страни, и утре – при управлението на страната. Това каза председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на започналото в столицата политическо бюро на ЕНП – ЕД, което се провежда под надслов „Укрепване на нашата икономика: за отговорна и устойчива Eвропа”, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Подготвяйки нашата управленска програма, търсим всички мерки за излизане от кризата и вече представихме нашата програма. Ние сме дълбоко убедени, че излизането от кризата е обща европейска задача. Дясноцентриската политика, която предлагат от ЕНП е важна. Тук ще покажем предимствата на дясноцентристкото управление”, каза в уводните си думи Цветанов.
По думите му, ГЕРБ няма да допусне реабилитирането на социалистическите идеи в България. „От ГЕРБ осъзнаваме, че пътят ще е труден и болезнен, но той трябва да бъде извървян заедно от партиите от ЕНП. Глобалните проблеми могат да бъдат решени с общи усилия и политическа воля”, посочи още той. Според него са нужни: бързо преодоляване на последиците от кризата, укрепване на икономиката на страната и възстановяване на доверието на потребителите.
Малките и средните предприятия са основен стълб за просперитета на българската икономика, смята Цветанов. От ГЕРБ смятат, че именно в бизнеса трябва да останат по-голямата част от финансовите средства.
Заместник-председателят на групата ЕНП-ЕД в ЕП Отмар Kарас посочи, че ЕНП залага на стабилността и на отговорните действия, до които водят всички планове за бъдещо действие. „Социалистите пропагандират повече роля на държавата. Ние говорим за държавна и гражданска отговорност. Ние се стремим към въздух и повече жизнено пространство за икономиката. По този начин и пазарната икономика ще придобие и социални аспекти. Целта на днешната среща е да обмени мнения в търсене на общи решения”, каза той. Според него чрез присъединяването на България и Румъния, Европейският съюз се е засилил. „Ние сме много доволни от присъствието на България в нашите редици. Разширяването на ЕС засили вътрешния пазар”, каза той. Според Отмар Kарас еврото е този стабилизиращ фактор в ЕС. „Всички ние сме част от ЕС и единствено заедно можем да укрепим ЕС. Трябва ни повече Европа и общност в усилията за преодоляване на икономическата криза”, подчерта Отмар Kарас.
„Ние съзнаваме, че заедно с трудностите, кризата е възможност за обществено и политическо реформиране. Като най-силната група в ЕП, ние отправяме от тук призив към държавите-членски от ЕС по отношение на 5 млрд. евро помощ – ние имаме нужда от този пакет. Трябва да премахнем празнотите във финансовия контрол. Кризата показа, че има неща, които не са контролирани”, каза Отмар Kарас.
Галина ДИМОВА
 


Сходни връзки

Излизането от кризата е обща европейска задача, смятат от ЕНП-ЕД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди