изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:42 EET
Цонко Цонев: Влагаме рекордни 20 млн. лв. в инфраструктурни проекти    
Общество

Криза в строителството в Каварна не се усеща, тъй като реализираме различни инфраструктурни проекти, в които са заети хората от града, обяви кметът на Каварна



Г-н Цонев, усеща ли се икономическата и финансова криза в община Каварна? Има ли спад в инвестициите, масови съкращения на работници?
В община Каварна има голямо разширяване на инвестициите в алтернативните форми на енергия. Само там се инвестира тази година, като сумата е 500 милиона евро. Това е за сметка на съкращаване на инвестициите в областта на строителството и причина за това е финансовата и икономическа рецесия. При нас обаче кризата в строителството не се усеща, тъй като реализираме различни инфраструктурни проекти, в които са заети хората от Каварна. По тях имаме работници от цяла България. В момента безработицата в община Каварна е 8%, а през зимата на миналата година бе 14%.

 

Какви средства се очаква да бъдат усвоени за инфраструктурни проекти през настоящата година?
Тази година, може би, ще е рекордна. Очакваме да бъдат усвоени около 20 милиона лева. Това са средства от бюджета, от различни програми и проекти. 6 милиона лева ще са от облигационния заем. Предвиждаме да започне строителството на нова сграда на община Каварна в центъра на града и реализацията на големи инфраструктурни проекти. До сега най-много средства са били влагани през 2006 година - 14 милиона лева.

 

Прогнозите сочат, че един от най-засегнатите от световната финансова криза сектори ще е туризмът. Очаквате ли проблеми в тази посока в Каварна?
Нямаме проблеми, тъй като легловата база в община Каварна още е малка и ще бъде запълнена. Мога да посоча, че и сега общинският хотел "Каварна" е зает на 90 %- от работници от фирма "АЕS", които са заети в изграждането на ветрогенераторния парк "Свети Никола". Пълняемостта на общинския хотел е добър показател, и то в най-тежките месеци, каквито са януари и февруари.

 

Какво да очакват феновете на рока през настоящия летен сезон? Кои световно известни групи ще разтърсят Каварна?
Откриването на летния сезон ще е на 1 юни с концерт на Емир Костурица. Той ще пристигне в Каварна след участието си в Париж. Традиционният "Каварна Рок фест" ще се проведе на 1,2 и 3 юли. Четвъртото издание ще бъде открито от култовата хард рок банда MOTLEY CRUE, която пристига за първи път в България. В рамките на "Каварна Рок фест" концерт ще изнесат DREAM THEATER. На 1 юли - Джулай морнинг, по традиция в Каварна ще е Джон Лоутън. Наситената културна програма ще продължи през цялото лято. През август ще отбележим седмицата на морето, а през септември ще е традиционният Миден и рибен фест.

 

Г-н Цонев, наближава Международният ден на ромите - 8 април. Как ще бъде отбелязан в Каварна?
Имахме разговор и тази година очакваме гост на празника да бъде вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев. Ще го наградим като почетен ромски министър. Д-р Здравко Георгиев ще бъде обявен за почетен ромски доктор. Грамотите им ще бъдат връчени от почетния мангал Андрей Слабаков. В ромския празник ще вземат участие актьорите Краси Радков, Виктор Калев, Мартина Вачкова, Ибряма, оркестър "Тракия", Бони и още много приятели. Ще се проведе и футболна среща между ромски отбор и отбора на журналистите от Добрич и Варна. В ромския отбор ще участват Гацо Бацов, Виктор Калев, аз, вратар ще е Андрей Слабаков. Главен мениджър ще е лидерът на ромския квартал "Хаджи Димитър" Мартин Башев. Отборът ще се казва "Черните перли", а девизът му ще е "Кръвта вода не става". Надяваме се тази година да победим, защото миналата паднахме от отбора на журналистите с 9:4. Главният мениджър Башев обещава изненади в тактически план, като включи в отбора трима -четирима допълнителни играчи, които да не бъдат забелязани от съдията и от играчите на другия отбор.

Интервю на Мариела Бончева


 

 


Сходни връзки

Цонко Цонев: Влагаме рекордни 20 млн. лв. в инфраструктурни проекти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди