изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:06 EET
Няма да има джамия в Бургас    
НовиниБургас. В началото на днешното заседание на Общинския съвет ГЕРБ-Бургас изненадващо внесоха докладна записка за отмяна решението за строежа на молитвения дом в бургаския комплекс „Меден Рудник”, предаде кореспондентът на Агенция „Фокус”. Докладната бе внесена от председателя на групата на ГЕРБ Дияна Йорданова.

След като кметът оттегли първата точка в дневния ред съветниците решиха на първо място в заседанието на съвета да се обсъди докладната на колежката им Йорданова. Причината за предложението да се отмени решението за строежа на джамията от декември миналата година е, че от ГЕРБ са за спокойствие и мир в града, а в момента на основата на това решение се разпалва етническа вражда в града и това решение се ползва за некоректна предизборна кампания и се манипулират гражданите. Тя припомни, че въпреки повторно решение на общинските съветници през февруари, строежът на така наречената джамия да се отложи във времето и да се обвърже с приемането на Общия устройствен план, това не е успокоило духовете.
Според общинския съветник от Средна европейска класа Георги Манев, предложението на ГЕРБ е закъсняло и от него прозира страх. На това опонираха от групата на ГЕРБ , които отвърнаха, че това не е страх, а стремеж да се запази етническото спокойствие в Бургас. Валери Симеонов от „Атака” предложи да бъдат прекратени разискванията в залата, тъй като излишно се губи времето и на съветниците, и на общинската администрация. Общинският съветник Павел Маринов заяви, че групата на БСП ще подкрепи предложението на ГЕРБ и помоли при следващи гласувания съветниците при вземане на решения да не се поддават на външен или вътрешен натиск. Общинските съветници Ваклин Стойновски и Селим Иса от „Център 5” изказаха несъгласие с процедурата, тъй като не са имали възможност да изкажат своите мнения по въпроса. Съветниците обаче гласуваха с мнозинство дебатите да бъдат прекратени. С 44 гласа „за” съветниците отмениха решението си от декември в комплекс „Меден Рудник” да бъде отреден парцел за строеж на мюсюлмански молитвен дом с детска площадка и жилища за социално слаби.
Катя НИКОЛОВА
 


Сходни връзки

Няма да има джамия в Бургас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди