изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:37 EEST
Внесеният проект от БСП за мажоритарен вот е блъф, според "Българска левица"    
Политика София. Внесеният проект от БСП за мажоритарен вот е блъф. Това каза Петко Тодоров, един от учредителите на политическа партия “Българската левица”, на пресконференция по повод отвореното писмо от учредителите до членовете и симпатизантите на БСП, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Учредителите на партията изложиха причините за публичното им напускане на редиците на социалистическата партия, както и недостатъците на българският парламент в действията му преди изборите. “Смятаме да участваме на изборите, но правилата не са ясни”, каза още Петко Тодоров, като обърна внимание на един от основните проблеми, с който се сблъсква една малка новоучредяваща се партия като тяхната още в самото начало. “Големите партии няма да имат никакви проблеми, каквито и правила да измислят, но ние не знаем дори какви пари трябва да внесем като депозит за участие в изборите”, заяви Петко Тодоров, като подчерта, че нито гражданите, нито изборната администрация ще са наясно до последния момент как трябва да действат до самите ибори, а и по време на тях. Учредителите на партия “Българската левица” изказаха и неодобрение от факта, че трите седмици време от евроизборите до изборите за български парламент не са достатъчни, и че това съвсем не е случайно. Според тях чисто технически преди да са започнали вторите избори, с първите още няма да е приключено. “Така се създава по-голям проблем, отколкото ако бяха в един ден”, допълни Петко Тодоров. На 04. 04. 2009 г. ще се проведе учредително събрание, на което ще стане ясно и ръководството на “Българската левица”. “Предполагам, че ще направим коалиция в ляво, искаме поне трима съпредседатели”, заяви Илия Божинов, един от учредителите на партията.
Ралица ИВАНОВА
 


Сходни връзки

Внесеният проект от БСП за мажоритарен вот е блъф, според "Българска левица" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди