изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:56 EEST
Ахмед Башев пращал хора с бухалки в Рибново?    
НовиниКметът на община Гърмен изпрати хора с бухалки, които смазаха напълно колата ми в центъра на село Рибново. Това заяви в сутрешния блок на БНТ Недим Таламанов, заместник-директор на школото в Рибново.

Няма как да има дисбаланс на място, където живеят толкова много етноси, каза кметът на община Гърмен Ахмед Башев. "Аз съм доволен от това, което направихте в моята община, въпреки че създавате притеснение", коментира още кметът. По думите му Яне Янев ще изпита силата на поговорката "Който сее ветрове, жъне бури". 
По думите на Таламанов кметът на Гърмен притежава незаконен хотел. Таламанов заедно с репортери на Нова телевизия са отишли да снимат втория хотел на кмета Башев в Огняново. „След като ме видяха заедно с г-жа Гайтанджиева, тя беше нападната пред камерите на телевизията, малко след това потрошиха колата ми”, казва Таламанов.

По думите му на всеки предизборен митинг на кмета на Гърмен се целува Корана. „като талибаните в Авганистан всички се молят на площада, когато кметът започне да говори”, бе категоричен за.-директорът на училището. Таламанов заяви, че разполага с документи за проповядването на радикален ислямизъм в Община Гърмен. „Разполагам с диск, на който се вижда как дясната ръка на кмета на Гърмен Мурат Бошнак, който води и предизборната му борба, проповядва такъв ислямизъм”. По думите му Бошнак е наричан в училището ага, според децата в школото. Самите ние с депутата Яне Янев бяхме наричани неверници и гяури.

Ахмед Башев беше сигурен обаче, че всичко, което се говори е инсинуация и пълна лъжа и призова органите на реда да проверят какво се е случило с колата на Таламанов. „Не мога да си обясня как една човешка глава може да роди такива тъпотии”, каза Башев в студиото. Нищо от това, което се каза, по думите му, не е вярно. „Аз се явих на избори през 2007 г. в една наистина предизборна ситуация, която е рядкост за България, защото се противопоставят много кандидати. Всяка една партия си има кандидат, аз съм независим обаче и обикалям по всички села. След мен тичат всички телевизии, радиа, вестници. Трябваше досега поне някой от тях да каже – на предизборната кампания на кмета имаше Корани, хвърляха се религиозни неща, злоупотребяваше се с религията. Но такова нещо не видях”, каза Башев. По думите му на всички негови срещи и митинги е имало засилено присъствие на полицията.
Балонът за радикален ислям на Яне Янев се спука окончателно, чухте какво каза градският прокурор, такова чудо в община Гърмен не съществува, каза Башев. Той отрече категорично да е ислямски фундаменталист, а точно обратното, неговите родители дори понякога го упреквали, че е прекалено светски човек. Когато се рекламираше България със сватбите в Рибново всички се радваха, сега изведнъж се оказа, че тези хора са най-лошите в тази държава и това не е така, каза Башев. След 15-20 години сватбата в Рибново вече няма да я има, и шалварите и кърпите няма да ги има, т.е. ние ще се приобщим към глобалното общество и с нищо няма да сме по-различни. Сега някой иска да ни върне 20 години назад, оставете тези хора да се развиват с колелото на историята, каза Башев. 
„От ДАНС се върнах по тениска, хората ме хвърляха във въздуха и ме носеха на ръце, разясни Башев народната любов. На въпрос дали е вярно това, че в офиса на РЗС хора на кмета са отишли и са показали снимка на Башев заедно с председателката на БСП там, кметът каза: „Тази „прекрасна снимка”, която аз дадох е снимка от среща на местната власт в Албена, на която присъстваха 264 български кмета и премиера Сергей Станишев. Но няма как един кмет от Гърмен да организира нападение на депутат и да го заплашва. Лъжите на г-н Таламанов са нагли, но за съжаление хората им се връзват”, каза той. По думите му в неговата община липса на интеграция няма, там живеят много етноси и всички са интегрирани, няма дисбаланс. По думите му Янев настройва хората един срещу друг и трябва да му бъде смъкнат имунитета. „Този, който смята, че по този начин ще вземе двеста-триста гласа, няма да вземе и два-три”, беше категоричен Башев. Хората в Община Гърмен са единни, каза той.  /БЛИЦ

РЗС: Станишев и Башев в една компания

В Рибново заставяли младите и децата да посещават джамията, несъгласните били гяури

ДАНС арестува кмета на Рибново и местния учител

РЗС: Настояваме за арести, наказателни постановления и присъди

В Рибново карат децата да се обръщат с "Ага" вместо с господин

 


Сходни връзки

Ахмед Башев пращал хора с бухалки в Рибново? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди