изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:42 EEST
Преди жребия за Шампионската лига (ОБЗОР)    
Спорт Жребият в Шампионската лига ще се тегли днес от 13:00 в Нион. Тогава ще станат ясни и тимовете, които ще спорят в 1/4-финалите в турнира. Потенциални съперници са тимовете на Порто, Барселона, Арсенал, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси, Виляреал и Байерн (Мюнхен).


Премиерите на Испания и Великобритания Хосе Луис Сапатеро и Гордън Браун си пожелаха на днешния жребий в Нион за Шампионската лига да се падне двубой между Барселона и Ливърпул, пише вестник "Спорт". Двамата са в Брюксел за събирането на европейските лидери. На въпрос за желани двойки в жребия и двамата отговориха еднозначно - Барселона срещу Ливърпул.
Отборите на Челси, Арсенал и Барселона са сред най-нежеланите тимове за съперник на Манчестър Юнайтед за днешния жребий в турнира за Шампионската лига, смятат феновете на тима. Те са гласували в анкетата на официалния сайт на Манчестър Юнайтед и най-предпочитан според тях е тимът на Порто. Изненадващо висок е процентът за Ливърпул (25%). Преди седмица мърсисайдци нанесоха тежка загуба на Юнайтед с 4:1 в местното първенство.
Челси, Арсенал и Барселона са най-нежелани съперници на Ливърпул в Шампионската лига, смятат феновете на клуба.
Резултатите от анкетата на клубния сайт сочат 261 гласа за Челси, 409 за Арсенал и 992 за Барселона. Най-желан съперник е Порто с 5387, следван от Виляреал. Манчестър Юнайтед е трети с 2915 гласа. Преди седмица играчите на Ливърпул нанесоха тежка загуба на Юнайтед с 4:1 в местното първенство. Жребият се тегли в днес от 13:00 българско време.
Трите английски тима Челси (2%), Ливърпул (4%) и Манчестър Юнайтед (6%) са най-нежеланите съперници за жребия в Шампионската лига на лондонския Арсенал, смятат феновете на тима в анкета, публикувана на официалния сайт на тима. Сред най-предпочитаните очаквано са определяните за най-слаби Порто и Виляреал, които са получили съответно 39% и 30%. Жребият е днес от 13:00.
Финал между отборите на Барселона и Манчестър Юнайтед прогнозира световният букмейкър BWin. Двата тима са с най-ниски коефициенти (2,00), за това да достигнат до последния мач в турнира. Ето и останалите претенденти за двубоя за купата в Рим:
Челси - 3,25, Ливърпул - 3,50, Арсенал - 4,30, Байерн - 4,50, Виляреал - 12,00, Порто - 15,00.
Президентът на Барселона Жуан Лапорта си пожела тима на Манчестър Юнайтед за съперник на днешния жребий за Шампионската лига, пише "Ел Мундо Депортиво".
Лидерът на каталунския клуб каза, че иска възможно най-силен съперник, а заедно с това си пожела и да се срещне с Юнайтед по-скоро. Президентът на Барселона коментира, че освен битка между двата най-силни отбора в момента в Европа (Манчестър Юнайтед и Барселона), двубоят ще бъде и сблъсък между Лионел Меси и Кристиано Роналдо, определяни за най-добри в света.
Наставникът на Барселона Хосеп Гуардиола си пожела отборът на Арсенал за съперник на днешния жребий за Шампионската лига, пише вестник "Спорт". Треньорът каза, че всички тимове са много силни, но той предпочита Арсенал.
Гуардиола обясни, че лондончани имат сходен стил на игра, с този на Барселона, са това ще улесни неговите играчи.
"Така ще имаме възможност просто да се надиграваме. Това е по-лесно за нас. Въпреки това сме готови да играем с всеки", заяви испанецът.
Мениджърът на английския Арсенал Арсен Венгер не пожела да изрази предпочитания за съперник преди днешния жребий за Шампионската лига в Нион, пише "Дейли Мейл".
Французинът каза, че единствено тимът на Виляреал изглежда по-слаб от останалите, тъй като няма успехи в последните години.
"На тази фаза от турнира не можем да имаме предпочитания. Всички са силни. Просто няма значение срещу кого играем. Нека първо да видим съперника и после ще говорим. Можем да отстраним всеки от останалите седем отбора", заяви уверено Венгер.
Нападателят на Челси Дидие Дрогба заяви, че отборът му има сили да спечели всеки един турнир, в който участва през тази година, пише вестник "Сън". Кот д'ивоарецът заяви, че "сините" се намират в подем и могат да победят всеки.
"Аз и Анелка сме много силни. Играем страхотно и ни очакват върхови моменти до края на турнира. Не отписваме нито едно състезание. Можем да спечелим всичко", заяви Дрогба.
Вратарят на Челси Петър Чех обяви амбициите на тима си да играе финал в европейската Шампионска лига, пише "Сън". Той каза още, че победата срещу Ювентус е показала, че тимът има потенциал за нещо повече.
"Две години поред играхме на полуфинал, а една загубихме на финала. Готови сме за нещо повече. Тази година ще стигнем далеч", заяви Чех.
Мениджът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън потвърди, че отборът му ще се бори за спечелването на Шампионската лига през този сезон, пише "Манчестър Ивнинг Нюз".
"Червените" се стремят към още 4 купи през този сезон, но Шампионската лига бе определена по-рано като приоритет.
"В турнирните мачове трябва да си много силен. Нужен е и малко късмет, защото миг невнимание може да струва скъпо. В момента аз съм спокоен. Имам най-добрия състав за момента. С всеки изигран мач, се убеждавам в това", заяви Фъргюсън.
Кристиано Роналдо показа самочувствие преди днешния жребий за Шампионската лига, съобщава клубният сайт на Юнайтед. Той заяви, че ако миналата година отборът му е играл добре, сега е още по-добър.
"Спечелихме купата. Сега сме по-добри и можем да го повторим", заяви Роналдо. Той бе запитан дали се притеснява от среща с тима на Ливърпул, победил Юнайтед с 4:1 в шампионата.
"Не, впечатли ме друг отбор. Байерн (Мюнхен). Гледах ги срещу бившия си тим Спортинг (Лисабон) и ми стана много мъчно (12:1 за Байерн в двата мача). Байерн са много силни. Имат бързи играчи, които са и много опитни. Клозе и Рибери са феноменални нападатели", заяви Роналдо.
Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард демонстрира завидна самоувереност преди жребия за ¼-финалите в Шампионската лига.
„Другите седем отбора би трябвало да са притеснени от възможността да се паднат с нас. Така или иначе ще трябва да играем с най-добрите, атака че няма значение, дали това ще стане сега, на полуфинала или финала. На този етап от турнира вече няма лесни мачове”, заяви Джерард пред „Дейли Стар”.
Главният мениджър на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес си пожела отборът му да не играе с Манчестър Юнайтед или Ливърпул на днешния жребий за Шампионската лига, съобщава "Сетанта".
Хьонес каза, че и двата тима са много силни в момента и за Байерн ще е много трудно да ги преодолее. Освен това той си пожела реваншът да е в Мюхнен. Хьонес демонстрира и самочувствие преди жребия.
"Победата над Спортинг наложи стандарти. Всички трябва да се съобразяват с това. Искаме още. Не ни е страх от никой, с изключение на Ливърпул и Юнайтед", завърши Хьонес.
Нападателят на Виляреал Йосеба Йоренте заяви, че иска отборът му да срещне Челси или Ливърпул на днешния жребий на Шампионската лига в Нион, пише "Ас".
"Всички отбори са много силни. Ние обаче искаме Ливърпул или Челси. Сигурен съм , че всеки отбор трябва да поработи много, ако иска да ни отстрани", заяви Йоренте. Футболистът е леко контузен в коляното, но заяви, че до срещите в Шампионската линия ще се възстанови.
www.focus-sport.net
 


Сходни връзки

Преди жребия за Шампионската лига (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди