изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:41 EEST
Яне Янев: 20 дни преди изборите ще оповестим неправомерно забогателите политици    
ПолитикаЧужди политици и експерти ще участват в изготвянето на списъка на неправомерно забогателите българи, заяви пред БТВ Яне Янев - независим депутат и председател на политическа партия „Ред, законност и справедливост”, Той уточни, че имената в списъка са на участници в изпълнителната власт от целия преход и че готовият доклад ще бъде връчен на Жозе Мануел Барозу. Янев обяви, че този списък ще бъде оповестен 20 дни преди евроизборите.

Никой не искаше през последните 20 г. да разкрие факти и обстоятелства, които объркаха съдбата на хиляди български семейства, заяви още той и допълни, че България е можела да бъде една просперираща и стабилна европейска държава, а всъщност сега е раздирана от корупция, от политически проблеми и политически разпад.
“Правителството беше създало фабрика за корупция през тези четири години, а пък през последните месеци създаде едно цехче за производство на кибритени клечки и тези кибритени клечки си имат имена. Те са Мургина, Иван Драшков, Асен Асенов, кметове феодали и т.н.”, каза още Янев. За голяма част от кметовете е виновна и централната изпълнителна власт, тъй като тя ги улеснява в техните корупционни схеми и практики, посочи лидерът на „Ред, законност и справедливост”.
Яне Янев предложи дебат на премиера Сергей Станишев  по темата за корупцията и прогнозира, че до десет дни срещу Мария Мургина ще има постановление на прокуратурата за обвинение, защото има достатъчно данни. 
“ДАНС си върши работата, ДАНС е една надежда на Европейската комисия и считам, че рано или късно там ще се случи това, което обществото очаква, да има реално действие срещу корумпираните по високите етажи на властта”, каза Янев по повод скандалите около Рибново. Според него в този случай религията и религиозните лостове се използват, за да може групичката около Башев и най-вече той, като тартор, да се облагодетелстват “като едно към едно крадат”. Башев може да претърпява много бързи метаморфози, каза Янев и допълни: “Той може да е радикален ислямист или радикален будист, но преди всичко е радикален крадец”. Лидерът на РЗС посочи конкретни случаи на заменки, извършени от Ахмед Башев /под името Андрей Башев/ и на очевиден конфликт на интереси. Местните феодали напълно са се самозабравили, те са капсулирали общностите и са наложили там единомислие, обобщи Яне Янев.  cross-bg.net?
 
Бел. НДТ:  Интересно би било за добруджанци да получат информация за депутатите от Добричка област през последните 8 години. Ако имате информаци, можете да ни пишете в ndt@dobrich.net  или ndt@abv.bg . Бихте могли да се обадите и на тел. 087 999 2781. Ако притежавате и документи, заповядайте в редакцията на "Нова добруджанска трибуна". Анонимността Ви е гарантирана.
 


Сходни връзки

Яне Янев: 20 дни преди изборите ще оповестим неправомерно забогателите политици | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди