изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:07 EEST
Масоните в Пловдив се изпокараха    
Новини Масонската ложа в Пловдив е пред разцепване. Нечуваното събитие за общност от такъв ранг се случва, след като двама от най-видните представители на тайното общество – Георги Гергов и Степан Ерамян, се скараха. Разривът между тях стана публичен и двамата видни пловдивчани преминаха в открити нападки един срещу друг в контролираните от тях медии – съответно телевизия “Евроком България” и вестник “Марица”.

Началото бе поставено преди няколко месеца с непремерена публикация в изданието на Ерамян, в която се съобщаваше за отклоняване на средства при строителството на Завода за изгаряне на твърди битови отпадъци в село Шишманци. В отговор телевизията спря да включва “Марица” в сутрешния преглед на печата. Последвалото затишие гръмко бе нарушено от нова публикация в регионалния вестник. Този път изданието на Ерамян изнасяше негативна информация за откритото ден по-рано Международно изложение “Винария”. Последва светкавична реакция от страна на изпълнителния директор на Пловдивския панаир Георги Гергов и той покани Ерамян да подаде оставка като заместник-председател на Борда на директорите на националното изложение. В публичното пространство се появи информация, че вестникарят не е изпълнил молбата и е бил освободен от поста по инициатива на мажоритарния собственик на панаира.
Днес на 1-ва страница на “Марица” има специална декларация от тримата издатели на вестника – Степан Ерамян, Атанас Спасов и Спас Василев. В нея те заявяват, че не се намесват в съдържанието на вестника, то е отговорност на журналистите и на главния редактор. “Мисията на “Марица” е да отразява живота такъв, какъвто е – без забранени теми и охранявани личности. Истинският вестник е свободният вестник”, пишат в декларацията издателите на най-големия извънстоличен вестник.
Трусовете в медийния пазар в Пловдив започнаха още миналата година. Тогава за пръв път се заговори, че Степан Ерамян има намерение да продаде своя дял от вестник “Марица”. Един от кандидатите бе медийната акула на Доган – Ирена Кръстева. Сделката се провали, защото съдружниците на Ерамян – Атанас Спасов и Спас Василев, не бяха съгласни с промяна на собствеността. По-късно обаче самият Спасов влезе в контакт с друг известен пловдивски бизнесмен – хотелиерът Ветко Арабаджиев, който издава седмичника “Акцент”, и купи част от акциите. Предстои съвсем скоро вестникът да се превърне в ежедневник. Заедно с него ще стартира и интернет издание, което ще бъде с агенционен формат.
Паралелно с това се заговори, че Георги Гергов има интерес да купи “Марица”, но новината не бе потвърдена от достоверен източник. Самият Гергов още миналата година обяви, че смята да прави свой вестник и има намерение да възроди славата на спрения преди 15 години вестник “Глас”. Наскоро стана ясно, че Гергов е избрал за главен редактор на вестника си Антон Баев, който до преди две години заемаше същия пост в “Марица”, но напусна. /БЛИЦ

Васил Стоев- масон 33 степен: Илия Павлов се съмняваше, че Дарина му изневерява с Жоро Илиев!

Светлин Русев и племенницата на Ванга отново се хванаха за гушите!

Тошка Янева бе ръкоположена за Велик Майстор на Великата Ложа на Свободните Зидари

5 ГОДИНИ МАСОНСКА ЛОЖА В ОБЛАСТ ДОБРИЧ

ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ НА МАСОН НОМЕР 1 В СВЕТА РОНАЛД СИЙЛ

 


Сходни връзки

Масоните в Пловдив се изпокараха | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди