изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:51 EEST
По 1,2 милона евро бонуси за еврокомисар    
Европейски съюзЕвропейските комисари, които напуснат постовете си тази година, ще получат по над 1,2 милона евро под формата на пенсии и други плащания.

Това се казва в съобщение до медиите на изследователския център "Оупън Юръп", цитиран от БТА.
Не се знае точният брой на комисарите, които ще се оттеглят след изтичането на мандата на сегашната ЕК до края на годината, но те ще бъдат поне двайсет. Съставянето на новата комисия може да бъде отложено до октомври.
Според "Оупън Юръп" натрупалата значителен стаж Маргот Валстрьом, която е комисар по връзките между институциите и комуникационната стратегия, ще получи почти 1,9 милиона евро, ако напусне ЕК тази година. На Катрин Аштън, която замести Питър Манделсън като комисар по търговията и заема поста от по-малко от година, ще бъде отпусната годишна пенсия от 10 000 евро. Към това ще се прибавят т.нар. преходни плащания от по 90 000 евро годишно в продължение на три години, както и още 19 909 евро по друго направление.
В тези суми не влизат заплатите и другите плащания, на които имат право комисарите по време на своя мандат. Членовете на ЕК получават основни трудови възнаграждения в размер на най-малко 238 000 евро на година. Председателят на комисията Жозе Барозу взима годишна заплата от над 290 000 евро.
Като цяло 27-членната ЕК начело с Жозе Барозу е струвала на данъкоплатците над 75 милиона евро през целия петгодишен мандат, като в тези пари са включени единствено заплатите, пенсиите и някои други отпускани суми, отбелязва "Оупън Юръп". dir.bg
 


Сходни връзки

По 1,2 милона евро бонуси за еврокомисар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди