изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:40 EEST
Млекопроизводители от страната излизат на протест на 25 март    
ОбществоСофия. Млекопроизводители от цялата страна ще излязат на протест на 25 март. Това съобщи за Агенция “Фокус” Танчо Колев, член на Управителния съвет на Регионалната асоциация на млекопроизводителите в Стара Загора. По думите му нито едно от 16-те искания, обявени на протестите досега, не са изпълнени.

Според него изкупната цена на литър мляко е спаднала на половина - от 60 ст. на 10 и 15 ст. Поради тази причина над 30 % от кравите у нас са изклани през тази зима. Около 200 хил. семейства ще останат без работа именно поради неизпълнение на обещаните искания и неизплащането на субсидии, което според Колев прави около един милион души без работа в условията на световна икономическа криза.
По думите му от Регионалната асоциация на млекопроизводителите в Стара Загора са поканили в протеста да се включат и останалите им колеги от други асоциации, тъй като тези проблеми засягат всички млекопроизводители в страната. На протеста им, който ще се проведе пред Министерски съвет, животновъдите ще изкарат и добитъка си.
Юлиан ХРИСТОВ
 


Сходни връзки

Млекопроизводители от страната излизат на протест на 25 март | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди