изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:32 EEST
Подписка срещу необосновано високите лихви на банките и увеличението на таксите за обслужване    
Общество

Подписка срещу необосновано високите лихви на банките и увеличението на таксите за обслужване на техните клиенти организира „Национална асоциация на българския бизнес“. Събирането на подписите започва от 20 март и в гр.Добрич и ще продължи до 31 март 2009г. Всеки ден от 10.30 до 16.00 часа може да се присъедини към инициативата ни.  Очакваме ви на площад Свобода, пред пощата, срещу х-л България.



П о д п и с к а

Нека да защитим българския народ и да не допуснем да стане заложник на чуждестранни интереси. Необходими са действия, които да имат мигновен ефект върху икономиката и върху потреблението. Ние сме готови да работим денонощно за да спасим икономиката на страната, като очакваме това и от властимащите. Ние настояваме:

1. Държавата да упражни контрол върху банките с цел намаляване на необосновано високите им лихви и такси за обслужване на потребителите!

2. Да се приеме законодателна промяна, ограничаваща правото на банките едностранно да вдигат размера на вноските и лихвите по вече подписани и действащи  договори за кредит.

3.  Създаване на Държавен Кредитен и Гаранционен Фонд с цел рефинансиране на ипотечни кредити на лица, които не могат да изплащат кредита си при договорените условия; поемане на част от вноската на лица, които са съкратени до момента, в който си намерят работа; поемане на част от риска, чрез предоставяне на гаранция от фонда по кредити на малки и средни  предприятия и граждани.

4. Държавата да упражни административен и правен натиск върху банките с цел отпускане на нисколихвени кредити на малкия и среден бизнес и ипотечни кредити на гражданите.

5. Изкупуване на банка чрез придобиване на контролния пакет от държавата с цел провеждане на директна политика за нисколихвено кредитиране за малкия и среден бизнес и гражданите .

6. Да се приеме закон, с който да се регламентират правата на длъжниците, с цел срещу тях и техните семейства да не бъде упражнявано насилие, нарушавани техните права и личен живот.  Да се увеличи контрола на БНБ върху правото на Банките да цесират /продават фиктивно/ или прехвърлят собствеността и правата върху задълженията си към фирми с неясни структури, престъпни участници и капитали. Да се ограничи правато на банките да упражняват денонощен психически и физически натиск върху своите клиенти, като ги безпокоят през ноща и притесняват техните семейства и деца. Всички спорове и проблеми между банките и техните кредитополучатели трябва да се изясняват само и единственно в съда.  В противен случай действията на банките по насилствено  събиране на кредитите ще превърне България в бойно поле.

7. Да се промени законът така, че съдия - изпълнителят да не може да обявява за продажба ипотекиран имот на цени по-ниски от стойноста на кредита и дължимите лихви.

8. Да не се допуска изтичането на средствата от депозитите на български граждани към други държави, за да се подпомагат чужди икономики, като парите от депозитите се  прехвърлят от местните клонове към банките майки в чужбина.

9. Да се оптимизират разходите на банките чрез закриване или продажба на огромните им мрежи от нерентабилни офиси, намаляване на заплатите и на персонала им.

10. Да се оптускат нисколихвени кредити до 2% на най - нископлатените държавни служители – полицаите и други държавни служители, които рискуват ежедневно живота си за нас!

11. Да се постави таван на лихвите по депозитите, с цел стимулиране на нисколихвено кредитиране!


Посетете сайт SOS-Bulgaria.com, на който целият български народ ще може да изразява  мнението си като потребител за всяка една банка по отделно. Надяваме се тази информация събрана на едно място да помогне и на банките да оценят сериозността на проблемите и недоволството на потребителите и да коригират своевременно своята политиката. Вярваме че скоро ще дойде моментът, в който ще имаме толкова добро разбиране и обслужване от банките, че съществуването на сайта ще стане  излишно и ще се наложи да го прекратим.

 


Сходни връзки

Подписка срещу необосновано високите лихви на банките и увеличението на таксите за обслужване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди