изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:02 EEST
Учредиха партия "Другата България"    
ПолитикаСофия /КРОСС/ - 620 делегати - българи, живеещи у нас и в чужбина се събраха на учредителното събрание на политическа партия "Другата България" в столичния хотел "Кемпински-Зографски".

Председателят на инициативния комитет Божидар Томалевски отбеляза че идеята за създаването на партията е възникнала още преди осем години.
"Срещите ни с емигранти в Белгия, Испания и Гърция ми дадоха надежда да направя тази партия. Тук сме за да наложим нов модел, защото искаме България да бъде друга - такава, каквато трябва да бъде", посочи Томалевски, който беше координатор на НДСВ за изборите извън страната през 2001 г.
В учредителната декларация на партията се посочва, че една от целите й ще бъде да се използват социалният статус и потенциалът на българите зад граница за организиране на българско лоби в държавите по света. От партията се обявяват за въвеждането на електронно гласуване, за да се осигурят равни избирателни права и парламентарно представителство на всички български граждани, живеещи в страната или в чужбина.
Работата на трудовите аташета в дипломатическите мисии трябва да бъде оптимизирана, смятат от "Другата България". Те са на мнение, че българските образователни програми трябва да бъдат уеднаквени с европейските стандарти, а индивидуалните пенсионни права да бъдат признати на европейско ниво.
В документа пише още, че са необходими радикални промени в законодателството и неговото прилагане за борба срещу корупцията, организираната и битовата престъпност, реформи в съдебната система и службите за сигурност, за да бъде повишена тяхната ефективност.
От партията се обявяват за операция "Чисти ръце", като бъде използван опитът на други страни.
На учредителното събрание присъстваха вицепрезидентът на "Български национален фронт" със седалище в Чикаго Георги Спасов, представители на клуб "Другата България" - Брюксел, партия "Единен пенсионерски съюз" и Гражданското сдружение за защита на студентите в "Студентски град".
 


Сходни връзки

Учредиха партия "Другата България" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди