изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:02 EEST
МАСОВИ ДЪЛГОСРОЧНИ БОЛНИЧНИ ЗАРАДИ СЪКРАЩЕНИЯТА    
НовиниИнспекцията по труда праща 60 мобилни екипа в областта. Стартират проверки във фирмите, които са взели на работа чужденци от държави, извън ЕС


Съвместно с Националния осигурителен институт ще бъдат направени проверки за болничните листи. В последно време се наблюдава тенденция за "дългосрочно разболяване" на служителите във фирми, в които предстоят съкращения. Това каза в петък в Добрич министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова.
Главната инспекция по труда ще изпрати през лятото в Добричка област 60 мобилни екипа, това пък заяви директорът на Главната инспекция по труда Гълъб Донев, който също бе тук заедно със социалната министърка. Тези екипи ще следят за реализирането на трудовите правоотношения, трудовите договори, спазването на работното време и заплащането на извънредния труд и т.н. В Добрич Г. Донев съобщи също, че предстоят проверки в предприятията, които са наели на работа чужденци от държави, извън Европейския съюз.
7 900 предприятия в страната са проверили трудовите инспектори за първите два месеца на годината. Констатирани са около 40 000 нарушения, като в 65 процента от случаите се касае за осигуряването на безопасни и здравословни условия на труд, посочи Г. Донев. През януари и февруари Инспекцията по труда в Добрич е извършила 313 проверки.
На съвместната пресконференция присъства и заместник-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев. Той обяви, че предстои да бъдат отпуснати 100 милиона лева за кредитиране на земеделските производители.
 


Сходни връзки

МАСОВИ ДЪЛГОСРОЧНИ БОЛНИЧНИ ЗАРАДИ СЪКРАЩЕНИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди