изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:02 EEST
РОТАРИ КЛУБ – КАВАРНА СЪБРА 15 400 ЛЕВА НА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ПРОЛЕТЕН БАЛ    
Ротари/Rotary

 Ротари клуб – Каварна събра 15 400 лева на благотворителен пролетен бал в събота в четиризвездния спа хотел “Отдих”. Парите ще бъдат изразходвани за многофункционална детска площадка в градския парк и закупуване на пещ за изпичане на глина за Школата по керамика към Общинския детски комплекс. Част от средствата ще бъдат преведени на фондация “Шести май” с основател д-р Здравко Георгиев, съобщи председателят на клуба Валери Алексиев.



   Основната част от събраните средства  ротарианци и присъстващите на бала местни бизнесмени събрат на благотворителен търг. Те наддават за старинни оръжия, предмети на изкуството, антикварни вещи, ювелирни керамични изделия, изработени от децата от ОДК.

     Най-скъпо, срещу 1600 лева, местен фермер е станал собственик на автентичен дуелен пистолет от средата на деветнайсети век. Друг бизнесмен е броил  1250 лева за пет тома на Пейо Яворов, издание от 1959 г. Шоуменът Владислав Карамфилов – Въргала пък е платил 1000 лева за плакат на “Скорпиънс” за концерт в Каварна с автографи на членовете на легендарната рок група.  

   Това е най-голямата благотворителна проява на каварненския ротариански клуб от учредяването му преди пет години, посочи Валери Алексиев. На призива на клуба “Да подпомогнем талантливите деца” освен членовете му, които наброяват 32 души, се отзовали  около 50 ротарианци от Бургас, Добрич, Балчик и два софийски клуба, още толкова бизнесмени от Каварна. Проявата беше удостоена и от народния представител Мима Василева, кмета на общината Цонко Цонев, д-р Здравко Георгиев.

Димитър АПОСТОЛОВ

 


Сходни връзки

РОТАРИ КЛУБ – КАВАРНА СЪБРА 15 400 ЛЕВА НА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ПРОЛЕТЕН БАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди