изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:22 EEST
ПРЕЗ МАНДАТА НА БСП-НДСВ-ДПС КОЙ УВЕЛИЧИ БОГАТСТВОТО СИ?    
Коментари

На 9 февруари 2009 г. в сайта на НДТ ndtnews.hopto.org стартирахме анкетата "Според БСП-НДСВ-ДПС с една трета се е увеличило богатството на българите. Според вас на кого?". На читателите в Интернет предложихме 4 възможности за отговор: 1. На българите; 2. На управляващите; 3. На мафиотите; 4. Не ме интересува. Повод за анкетата бяха каскада изявления на управляващите и техни мажоретки от яслата на държавните институции, че са увеличени спестяванията на българите, че народът ни е подобрил материалното си благосъстояние и купува повече стоки и недвижими имоти и т.н.



Всичко това, разбира се, целеше българският избирател да повярва на лидерите на БСП, НДСВ и ДПС колко голям напредък има в България по време на тяхното управление и на предстоящите парламентарни избори да им гласува доверие за втори, а защо не и за трети, четвърти, пети и т.н. мандати до края на века. Защо? Защото единствено Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган са способни да управляват тази държава на път към светлото бъдеще. Ще вмъкна едно изречение. Бащата на Сергей Станишев беше сред тези, които прогнозираха, че в 1980 г. България ще влезе в комунизма, макар и след това да заговориха, че сме влезли в развития социализъм и зрялото социалистическо общество. Но миналото е минало и хубавото в него построиха тези, които днес се "радват" на пенсии от стотина лева и се просълзяват на телевизионната сага "На всеки километър". Поклон пред хората, които наистина градиха България по време на социализма.

Не вярвам обаче на светата троица Станишев-Сакскобургготски-Доган, която иска да убеди мнозинството българи, че е увеличило материалното си благосъстояние и е на прага на светлото бъдеще. Някои ще кажат кой си ти, че не им вярваш. Тези хора не искам да убеждавам и не мога да убедя. А и в случая няма нужда от убеждаване. Всеки най-добре може да прецени лично за себе си по-добре ли живее, повече ли спестявания има, замогнал ли се е материално, парите му стигат ли за повече храна, дрехи, лекарства, образование, книги и театрални спектакли, за почивка и екскурзии, за отглеждане на деца и внуци... И всеки може сам да си отговори на въпроса: Ако действително статистиците изчисляват, че се е увеличило богатството на България, то в какви ръце и личности е разпределено по време на управлението на иконите на политическия живот в България.

Ето и отговорите в анкетата, в която искам да поясня, че са имали възможност да участват хора, които ползват Интернет, а според специалистите това означава, че сме анкетирали хора с по-висок образователен статус и с преобладаваща част на младото и средното поколение на България, включително и хора, тръгнали на гурбет из света, за да намерят щастието си по чужбина.

В анкетата до вчера са участвали 1109 души. Гласовете им са разпределени така:

1. На българите            6.22%

2. На управляващите   66.28

3. На мафиотите           24.98%

4. Не ме интересува     2.52%

Според анкетираните, по време на управлението на БСП-НДСВ-ДПС най-много се е увеличило богатството на управляващите. Така смятат 735 души от участвалите в анкетата 1109. Хората не са слепи. Всеки от нас вижда какво е "заработил" всеки депутат от тройната коалиция, как е загладил косъма, колко бързо са се издигнали членовете на семейството му, как им е провървял бизнесът. А вилите? А автомобилите? А хотелчетата? А декарите придобити земи? А сметките в банките, най-често зад граница? А благосъстоянието на любовниците им, т.е. на приятелките им и приятелите им? Тройната коалиция превърна политиката в най-печелившия бизнес в България, а действията на управляващите са ненаказуеми и покровителствани от всички структури на изпълнителната власт.

Европейската комисия постоянно критикува България за корупцията във високите етажи на властта. 24.98 процента от анкетираните свързват тази корупция с организираната престъпност в страната и смятат, че от това са се облагодетелствали мафиотите. Нека си припомним какво най-често скандират протестиращите пред Народното събрание: Ма-фи-я! Ма-фи-я!...

Едва 6.22% от анкетираните смятат, че през четирите години управление на БСП-НДСВ-ДПС се е увеличило богатството на българите. Ако само 6.22% от българите са убедени в това, то халал да е подкрепата им за това правителство. Което потвърждава и мнението на проф. Петър Константинов: "Преход няма, има червен капитализъм!"

Този нищожен процент може да се анализира многопластово, ако се има предвид, че според последните изследвания, зад трите управляващи партии стоят около 25% от избирателите. Очевадно е, че голяма част от т.нар. електорат на БСП, НДСВ и ДПС не е съгласен с твърдението на лидерите си Станишев, Сакскобургготски и Доган, че му се е увеличило богатството по време на управлението им. Убеден съм, че и тези 6.22% одобрение биха се стопили, ако имаше възможност да си кажат думата и хората, които едва оцеляват по селата и се надяват на социални помощи и на записи от децата и внуците, забягнали по чужбина.

2.52% от анкетираните не ги интересува в чии ръце е попаднало увеличилото се с една трета богатство на българите. Навярно и те си имат своя правда, но дали тя е отвращение от политиката, или някакво косвено одобрение на управлението на държавата, не е толкова важно, защото очевидно е, че мнението им не е определящо за динамиката на обществено-политическите процеси в страната.

Какъв е изводът от анкетата?

Огледайте се, позамислете се и сами си отговорете на този болезнен въпрос: Щом управляващите твърдят, че българите са увеличили благосъстоянието си за 4 години с една трета, то в чии ръце е днес това богатство?

Димитър ДУКОВ

 


Сходни връзки

ПРЕЗ МАНДАТА НА БСП-НДСВ-ДПС КОЙ УВЕЛИЧИ БОГАТСТВОТО СИ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди