изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:36 EEST
ПРАВИТЕЛСТВОТО СЛАГА БАНКИТЕ НА ТОПА, А ТО НЯМА АДЕКВАТНА ПОЛИТИКА    
НовиниТова заяви в интервю за НДТ директорът на добричкия офис на "Общинска банка" АД Донко Марев

- Г-н Марев, как ще коментирате подписката, която в петък стартира и в Добрич и реално с нея хората искат по-ниски лихви по кредитите, особено за малкия и среден бизнес?
- Какво значи по-ниски лихви - реално това не може да се случи, защото не може един продукт да се продава под неговата себестойност. Но това, което се прави от държавата, като политика в банковия сектор и изобщо, не е адекватно на ситуацията. Реално правителството слага банките на топа. Защо,  когато има някакъв ресурс за подпомагане на дребния и среден бизнес, държавата го дава на дадена банка? Така реално влезли в трезора на която и да е банка парите вече биват давани по общите правила на банката, защото ако тя не го направи така - нарушава правилата, определени от БНБ.
- Какви, според Вас, биха били едни по-адекватни мерки по отношение на икономиката и малкия и среден бизнес, който реално има най-голяма нужда от оборотни средства, за да продължи да работи и да не е принуден да хлопне врати и да изкара хора на улицата?
- Даването на средства в банковата система не е реално подпомагане, защото клиентът трябва да представи гаранция, за да получи кредит. Той, ако има гаранцията - няма да иска кредита. На първо място правителството трябва да измисли и приеме механизъм, с който да гарантира и да застава зад малкия и среден бизнес. Друга директна помощ е намаляването на ДДС - това ще е едно реално облекчение. Сред другите механизми, които са в правомощията на държавата, е вдигане на митата за внос на стоки и услуги извън общността, с цел защитаване на вътрешнообщностния пазар, към които принадлежи и страната ни.
- Как ще коментирате промяната на лихвените нива по кредитите от страна на банките без да бъде уведомяван клиентът за това?
- Това е абсолютно нередно и ние в "Общинска банка" АД никога не сме променяли договорените лихвени нива по кредитите на клиентите ни - юридически и физически лица. Условията по договора трябва да се спазват както от клиента, така и от банката.
 


Сходни връзки

ПРАВИТЕЛСТВОТО СЛАГА БАНКИТЕ НА ТОПА, А ТО НЯМА АДЕКВАТНА ПОЛИТИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди