изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:39 EEST
ЧУЖДЕНЦИ МОНТИРАТ ВЕТРОГЕНЕРАТОРИ    
НовиниСпециалисти от страни извън Европейския съюз работят в Добричка област основно във ветроенергийните паркове, съобщиха от областната дирекция "Инспекция по труда".

Има такива, които работят с разрешения от Агенцията по заетостта или са командировани тук. Те са ангажирани с монтаж на оборудване, което изисква квалификация, за която на нашия трудов пазар няма подготвени кадри, обясниха от инспекцията. Сред чужденците има сърби и хървати. 
В Добричка област няма засечени работници от трети страни, които работят без разрешение от АЗ. През миналата година е имало очаквания за наплив на работници от Русия, Украйна и Молдова за летния сезон, но това не се е  случило. Не е изключено да стане факт през настоящата година. Тези работници могат да работят у нас само с разрешение от Агенцията по заетостта.
60 мобилни екипа от по двама трудови инспектори от цялата страна ще бъдат командировани в Добричка област през лятото, съобщиха още от инспекцията.
 


Сходни връзки

ЧУЖДЕНЦИ МОНТИРАТ ВЕТРОГЕНЕРАТОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди