изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:35 EEST
ЧЕТИРИ НОВИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ    
НовиниЧетири нови социални услуги в общността стартират от тази година.

Така техният брой става общо десет, съобщи вчера директорът на регионалната дирекция "Социално подпомагане" Снежана Ванкова. Тя посочи, че три от новите социални услуги са в община Добрич, а  една е в Шабла. В морската община ще се разкрие център за социална рехабилитация и интеграция. В Добрич ще се открие второ защитено жилище, ще заработи дневен център за възрастни лица с психично разстройство и център за обществена подкрепа. Последният център ще е в подкрепа на деца и семейства. Той е наследник на дневния център за деца, който бе реализиран в Добрич с подкрепата на Австрийския младежки червен кръст.
Социалните услуги в общността са държавна отговорност и се финансират от държавата, посочи С. Ванкова. Тя посочи, че в момента регистрираните доставчици на социални услуги от Добричка област са 12. В община Добрич те са девет, по един има и в общините Балчик, Генерал Тошево и Каварна. До края на миналата година са им били издадени 67 разрешения за предоставяне на социална услуга в общността. С. Ванкова посочи, че само три от тези разрешения са за работа в институции. Всички останали са за работа в семейна или близка до семейната среда.
 


Сходни връзки

ЧЕТИРИ НОВИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди