изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:23 EET
62-ГОДИШЕН ПОЛУЧИ ГОДИНА ЗАТВОР ЗА УБИЙСТВО    
Ред и сигурностЕдна година лишаване от свобода при първоначален лек затворнически режим получи 62-годишният Йордан Колев Йорданов.

Окръжните магистрати в Добрич го признаха за виновен в това, че превишавайки неизбежната самоотбрана и по непредпазливост е причинил смъртта на 52-годишен жител на добричкото село Паскалево, като умишлено му нанесъл две средни телесни повреди.

В обвинителния акт се казва, че на 3 срещу 4 април м.г., след като Йордан Йорданов и братовчед му се почерпили, по-младият мъж изненадващо нанесъл на обвиняемия няколко удара с лопатка. Подсъдимият взел от масата ножа, с който преди това рязал мезе за почерпката, и му нанесъл множество рани, две от които на артериите на двата крака. Йорданов отишъл у съседи и повикали Бърза помощ и полиция. В кръвта на 52-годишния е било установено наличие на 5,66 промила алкохол, а на обвиняемия – 1,66 промила.

Вчера съдът изслуша тройна съдебно-психологична и психиатрична експертиза, според която Йорданов е бил в психологичен афект и действията му са себезащитно поведение, провокирано от проявената агресия от пострадалия.

Обвиняемият заяви в последната си дума, че не е желаел случилото се и помоли за най-ниско наказание, защото няма да издържи в затвора.

Присъдата на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативен съд – Варна, в 15 дневен срок. НДТ

 


Сходни връзки

62-ГОДИШЕН ПОЛУЧИ ГОДИНА ЗАТВОР ЗА УБИЙСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди