изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:55 EEST
ТЪЛПИ БЕЗРАБОТНИ ПРЕД ТРУДОВАТА ТУРИСТИЧЕСКА БОРСА    
НовиниСамо 253 свободни работни места обявиха участвалите 23-ма работодатели от сферата на туристическия бранш

Вчера във фойето на Висше училище Международен колеж в Добрич се проведе специализирана трудова борса в областта на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, която е третата специализирана в това направление борса след тези във Варна и Сливен. Борсата се организира от Агенция по заетостта  и бе открита от директора на дирекция "Бюро по труда" Васил Сивков. Макар, че официално стартът бе даден в предварително обявения час 10.00 още от 9.30 ч. тълпи от безработни хора с надеждата да намерят препитание се трупаха пред вратите на колежа. Изнервени от чакането и в надпревара да успеят да влязат и да са сред първите, които ще седнат пред работодотелите, хората споделяха опасенията си, че няма да успеят да си намерят работа. Приветствие преди да започне прякото договаряне към участниците в нея поднесе Камелия Койчева - зам. кмет на Добрич.
Дни преди проявата директорът на ДБТ Сивков обяви пред медии, че е поканил за участие над 50 работодатели, като реално вчера в нея се включиха 23 работодатели, които обявиха общо 253 свободни работни места за камериерки, сервитьори, готвачи, администратори, пиколо, аниматори, кухненски работници, сладкари и други. Най-много работни места обявиха фирмите "Албена" АД, "Иберостар" АД, ЗТЦ "Неда" , "Вест" ЕООД, "Турал - Г" и други. По данни на дирекцията мероприятието е било посетено от около 1200 души с подходяща квалификация и със статут на безработни от общините Добрич, Балчик и Добричка. Възможност за пряко договаряне имаха и курсистите от 5 специалности в сферата на туризма.
В рамките на събитието бе направена презентация на дейността на Център "Работа" към ДБТ - Добрич, като чрез видеофилми се показаха професии, за които са обявени работни места в дирекцията. Около 600 посетители се възползваха от възможността директно да подадат автобиографиите си пред работодателите .   А директен подбор на място от работодателите бе осъществен със 107 търсещи работа хора. Гости на проявата бяха представители на общината, членове на Съвета за сътрудничество към ДБТ, представители на Камарата на работадателите от индустриалния бранш, както и  председателя на браншовата асоциация на хотелиерите и ресторантьорите за Североизточна България.
 


Сходни връзки

ТЪЛПИ БЕЗРАБОТНИ ПРЕД ТРУДОВАТА ТУРИСТИЧЕСКА БОРСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди