изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:47 EEST
36 ФИРМИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В "ПЧЕЛОМАНИЯ"    
Новини

Награждават 35 деца, рисували сладкото злато на България. Тази вечер обявяват "Пчелар на годината" Днес в 10 часа в спортен комплекс "Простор" ще се открие шестото издание на специализираното изложение "Пчеломания 2009", организирано от "Добрички панаир".



До вчера 36 фирми от страната и Турция бяха потвърдили участието си. Четири от тях се представят за първи път, съобщи изпълнителният директор Звезделина Иванова. Две от новите фирми са от Добрич. Сред участниците за първи път е и турската фирма Yildirm Plastik. Тя ще покаже своя термокошер, нова технология в отглеждането на пчелни семейства. Модификацията е отличена с награди от световната пчеларска организация. Термокошерът е устойчив, изграден от термоизолационен материал и не се влияе от климатичните изменения, възпрепятства образуването на плесен. В него могат да презимуват две слаби пчелни семейства без пчела-майка. От турската фирма имат готовност за продажба от този вид кошер и на място.
Първият ден от изложението, което се провежда от 27 до 29 март, ще има и богата съпътстваща програма. Ще бъдат представени Националната програма за развитие на пчеларството, Програмата за развитие на селските райони. Ще участват Националната развъдна асоциация за пчеларство и Институтът по животновъдни науки. Ще присъства председателят на браншовата организация на пчеларите Ганчо Ганчев.
Непосредствено след откриването на изложението ще бъдат връчени и наградите на отличените рисунки в конкурса "Медът - сладкото злато на България". Участвали са общо 269 рисунки от Добрич. Наградените са 35 в три възрастови групи. Отличените деца днес ще бъдат наградени.
Тази вечер по време на официалния коктейл ще бъдат връчени наградите "Пчелар на годината", "Образцов пчелин", "Най-проспериращ млад пчелар" и "Иновации в пчеларството", каза още З. Иванова. 
 


Сходни връзки

36 ФИРМИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В "ПЧЕЛОМАНИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди