изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:19 EET
Отбелязваме „Часа на Земята”    
Екология

29 града в цяла България и 45 сгради в столицата ще изключат електричеството си за един час днес в 20.30 часа. Това е част от глобалната инициатива на WWF, чрез която символично да се покаже нуждата от сериозни действия срещу промените в климата. Над 1 милиард души в повече от 2800 града по целия свят са заявили участието си в инициативата. 85 процента от софиянците също обещават да угасят осветлението в дома си, сочат данни от експресно изследване на МБМД.

 



Сред някои от столичните сгради, които ще останат затъмнени за час са парламентът, Народният театър, Националният дворец на културата, Българска народна банка и други. На световно равнище, по време на инициативата, ще угасне осветлението и на някои от най-познатите места на планетата, като Айфеловата кула в Париж, статуята на Христос в Рио де Жанейро и най-високата съществуваща сграда в света Тайпей 101. Някои от по-големите градове, които ще вземат участие са Лондон, Брюксел, Рим, Москва, Атина, Лос Анжелис, Лас Вегас, Хонконг и други.

 

Сред световно известните хора, които подкрепят кампанията са носителят на Нобелова награда за мир архиепископ Дезмънд Туту и актрисата Кейт Бланшет.

 

„Часът на Земята” в София се съпътства и от още редица културни прояви. Сред организаторите им е Константин Иванов от WWF: „Премина и климатичното троене ВВС, което обиколи пет места в София през изминалата седмица. За да разкажем на хората какви са тези промени в климата, защо трябва да се борим с тях и какво може да направи всеки човек, в събота вечерта, в момента на „Часа на Земята”, пред Народния театър ще има концерт, който ще бъде на светлината на свещи и без използване на озвучаване с електричество”.

 

С 8.5 процента е паднало потреблението на ток в столицата по време на миналогодишното издание на „Часа на Земята”, когато България не е участвала официално. Прогнозира се тази година процентът да е значително по-голям. http://dariknews.bg


 


Сходни връзки

Отбелязваме „Часа на Земята” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди