изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:18 EEST
Допълнителни експертизи по дело за убийство от 1999 г.    
Ред и сигурностДве допълнителни съдебно-медицински експертизи назначи Добричкият окръжен съд по дело за извършено по непредпазливост през 1999 г. убийство. По искане на адвоката на обвиняемия Веселин А. Ст. вещите лица трябва да отговорят, какво е било съдържанието на алкохол в кръвта на починалия към момента на нанесения му побой и дали  рентгенова снимка, която се прави при съмнение за черепно-мозъчна травма, отразява състоянието на челюстта на лицето.

 

 Съдът изиска също информация от Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич, в кои  часове на 2 и 3 юни 1999 г. е бил приеман там пострадалият и в какво здравословно състояние.

Съдът разпита днес трима свидетели и отложи делото, поради неявяването на други двама.

Пресцентърът на Добричкия окръжен съд припомня, че обвинителният акт срещу Веселин Ст. е внесен на 27.01.2009 г. и делото е образувано на 30.01.2009 г. На 26.02.2009 г. съдът започна разпита на призованите 20 свидетели. Според обвинителния акт 41-годишният Веселин Ст. отговаря за умишлено нанесена средна телесна повреда на 53-годишен добричлия, при което потърпевшият е получил разстройство за здравето временно опасно за живота и счупване на долната челюст, довели до запушване на дихателните пътища и остро възпрепятстване на дишането. Инцидентът е станал на 02.06.1999 г. вечерта, след като потърпевшият и Веселин А. Ст. употребили алкохол и играли табла в заведение. Около 22,30 – 23 часа между тях възникнал конфликт, който прераснал в бой. Веселин А. Ст. нанесъл няколко удара в дясната част на лицето и тялото на опонента си, а по-късно разпрата продължила на улицата. Пострадалият отишъл в Първо РУ на МВР, а дежурният полицай го отвел в Центъра за спешна медицинска помощ. Там го прегледали и му изписали рецепта. По-късно свидетел по делото извикал „Бърза помощ” в дома на потърпевшия, той бил приет в хирургично отделение, но на 03.06.1999 г. починал. Петторната съдебно-медицинска експертиза е установила, че лицето е имало заболяване на долната челюст и месеци преди инцидента бил получил разпад на костната тъкан.

Като частен обвинител по делото е конституиран синът на починалия.

Делото ще продължи на 21.04.2009 г.

 

27.03.2009 г.                                                            Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Допълнителни експертизи по дело за убийство от 1999 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди