изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:57 EEST
ЩЕДРИ СЪРЦА И МНОГО ЕМОЦИИ НА БАЛА НА ТАЛЕВЦИ    
НовиниСъс събраните средства ще бъдат закупени климатици за трите компютърни кабинета на училището

Традиционният благотворителен бал на добричкото СОУ "Димитър Талев" се състоя в петък вечер в ресторант "Добруджа". На събитието присъстваха близо 200 души - преподаватели, родители, партньори на учебното заведение и други гости. Събраната сума възлиза на 4750 лева. С тях ще бъдат закупени климатици за трите компютърни кабинета, които се използват от учениците от 1 до 12 клас, съобщи за НДТ директорът на СОУ "Димитър Талев" Тодор Георгиев.
Всъщност балът се провежда за 13-а година и отново премина изключително емоционално, зареден с приятни емоции и усмихнати лица. Събитието се организира от Училищното настоятелство с председател Йорданка Божкова. Всички присъстващи бяха обединени около хубавата благотворителна кауза. Приятната и предразполагаща атмосфера бе допълнена от красивата украса, изработена от децата и учителките в детска градина 17, която е партньор на училището. Сред многото хубави думи и похвали, които учебното заведение получи, бе и поздравителен адрес от областния управител на Добрич Ердинч Хаджиев. В него той пожелава здраве, щастие, творчески дух и воля за нови успехи. Г-н Хаджиев дари и парична сума.
Интересни предмети бяха разиграни чрез атрактивно наддаване на благотворителния търг, резултатът от който в парично изражение възлиза на 1720 лева. Сред тях бяха топки и рекламни шапки на ЦСКА и Левски, осигурени от Българския футболен съюз, а така също картини и оригинално изрисувана бутилка с 10-годишна ракия. Своята лепта в търга дадоха Милан Миланов, Димитър Иванов /дарил най-голямата сума/, Ибжерам Исмет, Атанас Георгиев и д-р Милен Димитров, който е традиционен дарител на училище "Димитър Талев". Организиран бе и благотворителен базар с всевъзможни красоти, изработени от сръчните ръце на децата от трите училищни клуба по изобразително и приложно изкуство, а така също от няколко майки и приятели на учебното заведение. За нула време бяха изкупени и 700-те билета от благотворителната томбола.
За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха талантливи млади изпълнители - една от групите на "Алексия" към СОУ "Димитър Талев", двете вокални групи на училището и танцовия състав "Светилник". А за това, че на присъстващите им се искаше балът да не свършва, безспорно допринесоха и водещите Росица Божилова и Илмаз Кяшифов.
762 ученици от 1 до 12 клас се обучават в момента в СОУ "Димитър Талев", съобщи директорът Тодор Георгиев. 20 са децата, които посещават подготвителната група, а шест ученици са на самостоятелна форма на обучение.
 


Сходни връзки

ЩЕДРИ СЪРЦА И МНОГО ЕМОЦИИ НА БАЛА НА ТАЛЕВЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди