изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:16 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалите почивни дни  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич са регистрирани  осем  криминални престъпления. 



 

^ На 29 март 2009 г. незивестен извършител е проникнал в частен дом, намиращ се на ул.”Крайовски договор” гр.Добрич и е извършил кражба на златни накити и две дамски чанти, с намиращата се в тях парична сума от около 200 лева. Местопроизшествието е посетено от служители на Първо РУ на МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

             ^   На 29 март 2009 г. Районен съд гр.Генерал Тошево на свое заседание разгледа акт по УБДХ и осъди лицето Г.Г. на 21 години от с.Присад на пет денонощия “Задържане в поделенията на МВР”, затова, че на 28 март 2009 г. е извършил непристойни прояви, изразяващи се в употреба на ругатни и неприлични изрази към граждани на публично място. 

^ От служители на Първо РУ на МВР гр.Добрич на 29 март т.г. е задържан 49-годишния К.Х., обявен за общодържавно издирване, в момент на опит за кражба от магазин за хранителни стоки. Лицето е с криминална регистрация, има издадени три присъди за кражби. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.

 

През   изминалите почивни дни  на територията на област Добрич са регистрирани девет пътно – транспортни произшествия, с двама ранени граждани.

^ На 27 март 2009 г. в гр.Добрич по бул.”Добричка епопея” преди кръстовището с ул.”Кирил и Методий”, водачът на товарен автомобил “Форд Транзит” Д.Д. /39 г/, блъска пресичащият 68-годишен пешеходец И.Д. Вследствие на възникналия пътен инцидент възрастният мъж е настанен в ортопедично отделение при МБАЛ Добрич, с фрактура на крака, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

За шофиране след употреба на алкохол през почивните дни са образувани бързи полицейски производства срещу две лица.

В 14,30 часа на 27 март в с.Пленимир, общ.Г.Тошево от служители на РУ на МВР Ген.Тошево е спрян автомобил “Опел Вектра”, с добричка регистрация, управляван от Я.Р. на 20 години. След извършената проверка е установен, че същия е неправоспособен и управлява моторното превозно средство след употреба на алкохол 1,23 промила.

На 28 март 2009 г. по ул.Трети март в гр.Генерал Тошево от полицейски автопатрул е спрян лек автомобил “Мерцедес 190” с добричка регистрация, управляван от Н.Н. на 38 години. От последвалата проверка  на водача за употреба на алкохол, техническото средство е отчело 1,16 промила. При извършената справка е установено, че водачът е лишен от правоуправление на МПС за употреба на алкохол и управлява моторното превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието. По случая е образувано бързо полицейско производство за престъпление по чл.343 “Б” от НК.

 

През изминалите две денонощия  службите “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР – Добрич   са участвали в гасенето на 16 пожара, с  един пострадал гражданин. Проведена е една аварийно-спасителна дейност.

На 29 март т.г. в 14,00 часа в РС “Пожарна безопасност и спасяване” Генерал Тошево е получен сигнал за възникнал пожар в жилището на 44-годишния Н.Я. Местопроизшествието незабавно е посетено от дежурния екип на “Пожарна безопасност и спасяване” оперативно-следствена група  - при РУ на МВР Генерал Тошево.

От възникналия инцидент е пострадал собственика на жилището. Настанен е в реанимация при МБАЛ Добрич, с опасност за живота. Огънят е унищожил жилищното обзавеждане в една от стаите и коридора. Съпругата на пострадалия е евакуирана.

Причините за пожара се изясняват в условията на досъдебно производство за престъпление по чл.330, ал.1 от Наказателния кодекс.

 

30 март 2009г.                                                             ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди