изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:51 EEST
"НЕЗАКОННО "БЕРГОН" ВДИГА ТАКСА ОТ 1 АПРИЛ"    
ИкономикаТова заяви за НДТ управителят на "Добруджа кабел" Камен Станчев

За това, че от 1 април "Бергон" вдига от 5 на 10 лв. таксата на абонатите си за телевизия, съобщи за НДТ управителят на "Добруджа кабел" ЕООД Камен Станчев. "Това е абсолютно незаконно, тъй като фирма "Бергон" няма лиценз за предоставяне на кабелна телевизия, а само за пакетна услуга, в която влизат интернет и телевизия" - коментира Станчев. Той припомни, че неотдавна излезе решение на Комисията за защита на конкуренцията, с което са наложени глоби в размер общо на 20 хил. лв. на "Бергон" заради предоставянето на интернет и пакетна услуга на цени под конкурентните. Според Станчев, средно пакет от кабелна телевизия и интернет не може да се предлага за по-малко от 25 лв. месечно. "Кейбълтел" са подали сигнал в СЕМ и КРС срещу "Бергон" за броя програми, предлагани от фирмата.
"Добруджа кабел" ЕООД вече няколко години запазва таксата си в размер на 16 лв. за своите абонати, като държа да отбележа, че тя няма да бъде вдигана. Ние предлагаме 82 програми. Сравнено с колегите от "Кейбълтел" ние предлагаме на нашите абонати възможността да гледат немски, италиански и турски програми, където любителите на спорта могат да следят множество футболни срещи на национални тимове, както и на клубно ниво. В годините доказваме лоялността към клиентите си и чрез ежемесечната томбола, в която петима от нашите абонати получават награди, като най-големият приз е телевизор. Не по-малко лоялни сме и към конкуренцията на пазара" - каза още Станчев. Ръководителят на оператора отбеляза, че според направени изследвания, все повече се увеличава броят на хората, които гледат местната програма, излъчвана както по кабел, така и в ефир. "Даваме възможност на хората да следят както актуалните новини и теми в града, така и да се запознават със злободневни, любопитни, полезни за града ни проблеми и теми в тематичните ни предавания" - допълни К. Станчев. В заключение управителят на телевизията заяви, че за разлика от "Бергон" "Добруджа кабел" ЕООД ще продължи да спазва всички нормативни разпоредби, но в същото време ще търси и ще използва всички законови начини за спиране на нелоялната конкуренция. "Има работа за всички, но не бива да се мамят клиентите. На практика с повишението на цената си сега "Бергон" постъпва нелоялно. Аз още преди десетина дни казах, че те примамват хората с ниска цена, след което я вдигат. Нищо чудно след месец-два отново да я повишат" - заяви К. Станчев.
 


Сходни връзки

"НЕЗАКОННО "БЕРГОН" ВДИГА ТАКСА ОТ 1 АПРИЛ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди