изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:00 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич са регистрирани  пет  криминални престъпления.  

  

^ На 29.03.2009 г. около 19,30 часа до билярд-клуб в гр.Добрич неизвестно лице е нанесло удар с юмрук на 16 годишния   И.Д. Вследствие на удара И.Д. пада на земята и си удря главата, при което получава кръвоизлив и черепно-мозъчна травма, като е  настанен  в ОАРИЛ при МБАЛ Добрич.

След проведените незабавни оперативно-издирвателни действия на служители на Първо РУ на МВР Добрич е установен и задържан извършителя на деянието 16 годишния Д.М. от Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

^След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Първо РУ на МВР Добрич е задържано лицето И.Р. на 33 от с.Чернооково, общ.Ген.Тошево. Същият от средата на месец февруари  до задържането му, е извършил множество  кражби на цигари от магазини за хранителни стоки на територията на гр. Добрич.

За осъществяване на престъпните си деяния, лицето е влизало в произволно избран магазин за хранителни стоки и е започвало разговор с продавач-консултанта. Под предлог, че ще пътува в чужбина, И.Р. е искал да купи голямо количество цигари около 5 - 10 стека от различни видове и марки. Същият споделял с продавачите,  че в чужбина цигарите са много скъпи и затова е решил да си ги закупи от България. Посочвал на продавача различни видове марки, на стекове или кутии, като по принцип избирал по скъпите и по масово продаваните цигари.  Прибирал цигарите в полиетиленова торба, след което поисквал консерви, колбаси или други стоки, намиращи се на по-отдалечен щанд. Когато продавач-консултант отклонявал вниманието си, лицето напускало бързо  магазина без да плати цигарите.

            По тази схема, към момента са установени 8 извършени кражби   от магазини в Добрич. Работата по установяване на престъпната дейност на задържания продължава.

И.Р.  е криминално проявен, регистриран е за  извършени множество престъпления. От 1992 г. до 2003 г. има издадени 7 присъди за ПЗО на МПС, грабежи, кражби  и бягство от затвора. На И.Р. е наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР- Добрич.

 

 

През   изминалото денонощие  на територията на област Добрич са регистрирани две пътно – транспортни произшествия, с материални щети.

^ На 30 март т.г. на ул.”Стефан Караджа” в гр.Каварна е настъпил пътен инцидент между лек автомобил “Ситроен Ксантия” с добричка регистрация, управляван от   Н.В. /27/ и паркиран товарен автомобил “Скания”. При извършената проверка на Н.В. за употреба на алкохол, техническото средство е отчело 1,24 промила. На водача е взета кръвна проба. По случая се извършва проверка.

 

През изминалото денонощие  службите “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР – Добрич   са участвали в гасенето на седем пожара,  два от които са с нанесени материални щети.

 

На 30 март 2009 г. 03,00 часа е получено съобщение в РУ на МВР Генерал Тошево за възникнал пожар в два сеновала, собственост на частен земеделски производител в с.Кардам. На място е изпратен екип на “Пожарна безопасност и спасяване” и оперативно-следствената група на РУ на МВР  Генерал Тошево. Пожарът е локализиран и потушен. Пламъците са унищожили 12 хиляди бали от слама. Причините са пожара се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство  по описа на РУ на МВР гр.Ген.Тошево.

 

 

31 март 2009г.                                                             ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди