изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:55 EEST
СДС и ДСБ в Бургас искат оставката на областния управител Любомир Панталеев    
НовиниБургас. Общинските и областните ръководства на СДС и ДСБ в Бургас по време на пресконференция днес поискаха оставката на областния управител на Бургас Любомир Панталеев, предаде кореспондентът на Агенция “Фокус”.

Решението е било предизвикано от последната намеса на областния управител, когато той иска сечта на дърветата по ул. “Цар Симеон Първи” да бъде спряна, а по-късно Административният съд в Бургас постанови с решение това да се изпълни. Според СДС и ДСБ през четирите години на своя мандат областният управител е бездействал и не е защитил интересите на града и областта, прилагал е двоен стандарт спрямо бургазлии, като не е взимал отношение по наистина значими проблеми, а се е втурнал да спасява мъртви дървета. “След като в продължение на четири години не взе никакво отношение по проблемите на Бургас, областният управител се активизира от присъствието на червения десант, начело с премиера Станишев, и се зае със стопирането на важни за Бургас проекти”, заяви по време на пресконференцията зам.-председателят на СДС Вълчо Чолаков, който е председател на общинската организация в Бургас. Според сините друго “мъдро” решение на бургаския управник е било даването на зелена светлина на проекта за петролопровода Бургас-Александруполис и не се е вслушал в гласа на местните жители, които гласуваха на референдум против проекта. Чии интереси защитава областният управител попитаха на пресконференцията лидерите на двете десни организации в Бургас. “За кой от жизненоважните за съгражданите си проекти лобира през неговото правителство – за Детелината, за надлез “Владимир Павлов”, за рибарското селище и рибната борса...”, попитаха от СДС и ДСБ. На пресконференцията те съобщиха, че от щедро обещаните от правителството допълнителни субсидии за общините в размер на 150 млн. лв. се оказа, че за Бургас няма предвиден нито лев, а например за Варна са отпуснати 10,5 млн. лв. Според СДС и ДСБ областният управител не само, че не помага за развитието на Бургас, а воден от партийната си дисциплина, работи целенасочено против интересите на града. На пресконференцията от СДС и ДСБ заявиха, че ще настояват държавата да замени сегашния си представител в Бургас с друг, който ако не помага, то поне да не пречи за развитието на региона и още веднъж настояха Любомир Панталеев да освободи поста си и да се отдаде на вътрешнопартийна кариера. СДС и ДСБ ще предложат чрез промени в законодателството в следващия парламент длъжността областен управител да бъде изборна, а не чиновническа. На пресконференцията от ръководството на двете партии съобщиха, че очакват и други дясно-центристки партии да се присъединят към тяхното искане, но не уточниха кои, нито отговориха на въпроса какво ще последва ако Панталеев не освободи поста доброволно или не бъде освободен от началника си – министъра на държавната администрация и административната реформа. Писмо-декларация с техните искания ще бъде изпратено както до областния управител, така и до министър Николай Василев.
Катя НИКОЛОВА

http://focus-news.net

 


Сходни връзки

СДС и ДСБ в Бургас искат оставката на областния управител Любомир Панталеев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди