изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:33 EET
ПРЕКЛАСИРАНЕТО НА ПЪТЯ ДОБРИЧ-ВАРНА С КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА    
НовиниНа провелото се вчера заседание на Регионалния съвет за развитие бяха одобрени и подкрепени проектните предложения на   Областния съвет за развитие на Добрич за прекласирането от път втори клас в път първи клас на отсечката Добрич - Варна. Това съобщиха от пресслужбата на областна администрация.


Участие в заседанието взе областният управител на Добрич д-р Ердинч Хаджиев. От администрацията допълват, че пътят е свързан с цялостното социално-икономическо развитие на Североизточен район, като се настоява за разширяването на път ІІ-29 - в участъка между Добрич и Варна, и рехабилитация на път ІІ-71 Добрич - Албена, включващ  завършването на нов участък в района на село Батово. Заседанието бе председателствано от губернатора на Варна - адмирал Христо Контров и бе обсъдена инициативата за прекласиране на пътя Варна-Аксаково-Добрич-Генерал Тошево-Границата с Румъния с дължина 81.2 км от път ІІ клас в І клас с международно значение. Губернаторът д-р Е. Хаджиев представи кратка мотивация и обосновка относно необходимостта от вземане на това важно решение - привеждането на пътя в съответствие с европейските технически стандарти и неговото голямо национално, трансгранично и европейско значение. Осъществяването на този проект е ключов фактор за конкурентноспособността на регионалната икономика и е в контекста на Областната стратегия за регионално развитие, е изтъкнал Хаджиев пред участниците в заседанието. Представителите на Регионалния съвет за развитие единодушно са заявили категорична подкрепа за инициативата на област Добрич. От пресслужбата на администрацията допълват, че предстои официално за това да бъдат информирани Министерски съвет, Министерството на транспорта, МРРБ и Национална агенция "Пътна инфраструктура".


 


Сходни връзки

ПРЕКЛАСИРАНЕТО НА ПЪТЯ ДОБРИЧ-ВАРНА С КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди