изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:09 EEST
Без интегрална бюлетина на евроизборите    
Парламент
Депутатите отхвърлиха окончателно предложението за гласуване с интегрална бюлетина на евроизборите. Днес те гласуваха на второ четене на промени в Закона за избиране на членове на Европейския парламент.


Според предложението, направено от Ваньо Шарков, Мартин Димитров и Иван Сотиров СДС, гласуването трябваше да се извършва с бяла обща бюлетина по образец, съобщи Фокус. Основният аргумент на противниците им в НС, че въвеждането на тази бюлетина са обезсмисля от преференциалния вот. Друг мотив е, че има голяма вероятност избирателят да бъде подведен и да не гласува правилно. Така може да се увеличи и броят на недействителните бюлетини.
Отпада денят за размисъл и предизборната кампания се намалява от четири на три седмици, това решиха още народните представители, предаде БТА.
Агитационните материали ще съдържат информация, че купуването на гласове е престъпление, решиха още депутатите. В срок от три дни след произвеждането на изборите, партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да премахнат поставените от тях материали.
Ще бъдат създадени допълнителни избирателни секции за българите в страни от ЕС, където избирателите са далеч от дипломатическо представителство. Това може да стане при наличие на не по-малко от 100 български избиратели.
Кандидатите за евродепутати, включени в кандидатските листи, ще могат да бъдат представлявани най-много от двама застъпници в една избирателна секция в изборния ден. В изборното помещение ще може да присъстват само един от застъпниците на листата.
Прието беше и предложението, което вчера депутатите обсъдиха, депозитът за участие в изборите ще бъде 50 000 лева за партии, 100 000 лева за коалиции и 15 000 лева за инициативни комитети. Досега тези суми бяха съответно 15 000 лева, 20 000 лева и 10 000 лева.
Кандидатите за евродепутати няма да бъдат проверявани за принадлежност към бившата Държавна сигурност, решиха още депутатите. Отхвърлянето на това предложение на опозицията предизвика спорове в планарната зала, но без резултат. dir.bg
 


Сходни връзки

Без интегрална бюлетина на евроизборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди