изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:55 EEST
ПРЕДСТОИ ДА ИЗБЕРАТ ПРОЕКТАНТ НА РЕГИОНАЛНОТО ДЕПО    
НовиниДо дни се очаква да бъде готов протоколът от проведената процедура за избор на проектант на регионалното депо за ТБО в с. Стожер, съобщи вчера зам.-кметът арх. Пламен Ганчев.

Той каза, че въпреки големия брой закупени документи, в крайна сметка в процедурата е участвала само една фирма. Става въпрос за консорциум със седалище Варна.
Според поставените от възложителя Сдружение "Регионално депо за ТБО в с. Стожер" условия, първият етап от проектирането - работен проект на депото за ТБО в Стожер, трябва да е готов до три месеца. Вторият етап включва проектиране на закриването на стари депа - за него срокът е два месеца. До месец след това трябва да е подготвена документацията за комплексно разрешително.
 Предвижда се проектирането на регионалното сметище да бъде финансирано с безлихвен заем от ПУДООС към МОСВ до 600 000 лева. След последващо съгласуване с РИОСВ и МОСВ и получаване на комплексно разрешително, ще бъде подготвен проектът, с който Сдружение "Регионално депо за ТБО в с. Стожер" ще може да кандидатства за финансиране по Оперативна програма "Околна среда". Най-вероятно това ще стане в началото на 2010 г. По предварителни разчети, изграждането на депото ще струва около 15 милиона евро.
 


Сходни връзки

ПРЕДСТОИ ДА ИЗБЕРАТ ПРОЕКТАНТ НА РЕГИОНАЛНОТО ДЕПО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди