изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:57 EEST
АБЧО ИСКАТ ПО-МАЛКО БЮРОКРАЦИЯ ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ ПО ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМИ    
НовиниДа отпадне изискването на формални документи при кандидатстването по оперативни програми и да се увеличи размерът на авансовото плащан, както и размерът на максималната стойност на кредитите, отпускани от фонд ФЛАГ за общините.

Това са част от исканията, които внася Асоциацията на българските черноморски общини пред правителството, съобщи след провелата се годишна среща на асоциацията през миналата седмица зам.-кметът на Добрич арх. Пламен Ганчев. ФЛАГ кредитира общините с цел съфинансиране на проекти по оперативните програми. Максималният размер на кредит от фонда е 10 милиона лева. Общините искат сумата да се увеличи, за да могат местните власти да реализират проекти с по-големи параметри.
Асоциацията иска са отпадне искането на документи от общини при кандидатстване по европрограми като удостоверение за липса на задължения към НАП, статут или БУЛСТАТ, които се определят като недоразумение. Те искат също да се гарантира по-висок размер на авансово плащане, както и да се съкрати срокът за авансовите плащания.
По време на годишното събрание на АБЧО е подписано споразумение за партньорство между главна дирекция "Енергетика и транспорт" към Европейската комисия и АБЧО. То е във връзка с реализирането на Конвента на кметовете, който касае ангажираността на кметовете в посока намаляване на енергопотреблението, увеличаване на дела на ВЕИ и намаление на дела на вредните емисии. Пет са българските общини, които са се присъединили към Конвента. Една от тях е Добрич с решение на Общинския съвет.
 


Сходни връзки

АБЧО ИСКАТ ПО-МАЛКО БЮРОКРАЦИЯ ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ ПО ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди