изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:53 EEST
СПИПАХА ЛОВЪК КРАДЕЦ НА ЦИГАРИ    
Ред и сигурностЛовък крадец на цигари е задържан след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Първо РПУ в Добрич, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Това е 33-годишният И. Р. от генералтошевското село Чернооково. От средата на февруари  до задържането му той извършил множество кражби на цигари от магазини за хранителни стоки на територията на Добрич.
За осъществяване на престъпните си деяния И. Р. влизал в произволно избран магазин и започвал разговор с продавач-консултанта. Под предлог, че ще пътува в чужбина, той казвал, че иска да купи голямо количество цигари около 5-10 стека от различни видове и марки. Същият споделял, че в чужбина папирусите са много скъпи и затова е решил да си ги закупи от България. Посочвал на продавача различни видове марки, на стекове или кутии, като по принцип избирал по скъпите и по масово продаваните.  Прибирал цигарите в полиетиленова торба, след което поисквал консерви, колбаси или други стоки, намиращи се на по-отдалечен щанд. Когато продавач-консултантът отклонявал вниманието си, И. Р. напускал бързо  магазина без да плати.
По тази схема към момента са установени 8 извършени кражби от магазини в Добрич. Работата по установяване на престъпната дейност на задържания продължава.
И. Р. е криминално проявен, регистриран е за извършени множество престъпления. От 1992 г. до 2003 г. има издадени 7 присъди за кражби на автомобили, грабежи, кражби и бягство от затвора. На И. Р. е наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”. По случая се работи в условията на досъдебно производство. НДТ
 


Сходни връзки

СПИПАХА ЛОВЪК КРАДЕЦ НА ЦИГАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди