изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:54 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич са регистрирани  три  криминални престъпления. 

   

^ На 31 март 2009 г. в РУ на МВР Каварна е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил “Ауди А6”, с румънска регистрация, паркиран на паркинг до нос “Калиакра”. Неизвестен извършител е проникнал в автомобила и е отнел дамска чанта, с намиращите се в нея 1500 румънски леи, 1000 евро, мобилен телефон Самсунг”, мобилен телефон “Нокиа”, собственост на 28-годишна румънска гражданка. От автомобила са отнети още и мобилен телефон “Ериксон”, мобилен телефон “Самсунг” и лаптоп “Асос”. Местопроизшествието е посетено от оперативно-следствена група на РУ на МВР Каварна. По случая е образувано досъдебно производство.

^ На 31 март т.г. в хода на провеждането на оперативно-следствени мероприятия от служители на РУ на МВР Албена, е установено, че непълнолетните Р.К. и В.В., за времето от 20.03 до 24.03.2009 чрез взлом са извършили кражба на монети от кафе-автомат, намиращ се в с.Рогачево. Двете лица са криминално проявени. За времето от 2003 до 2008 срещу Р.К. в РУ на МВР Албена има регистрирани три заявителски материала за извършени взломни кражби и унищожаване на имущество.

Срещу В.В. за времето от 2005 до 2008 г. са регистрирани 6 заявителски материала по описа на РУ на МВР Албена за взломни кражби. По случая се извършва проверка. Материалите са изпратени в прокуратурата.

 

            ^ Неизвестен извършител е проникнал в частен дом в  ЖК “Добротица” гр.Добрич на 30 март т.г. и е извършил кражба на лаптоп модел “Асус”, парична сума от 450 лева и златен пръстен. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативно-следствена група при Първо РУ на МВР Добрич. Образувано е досъдебно производство по чл.195, ал.1 от НК.

 

През   изминалото денонощие  на територията на област Добрич е регистрирано едно пътно – транспортно произшествие, с един ранен гражданин.

^ На 31 март 2009 около 11,30 часа в с.Росица, общ.Ген.Тошево, неправоспособния А.П. на 20 г., водач на лек автомобил “Трабант” – с прекратена регистрация, предприема маневра “движение на заден ход” и удря 60-годишна жена М.А. от същото село. Пострадалата е транспортирана в Центъра за спешна медицинска помощ гр.Генерал Тошево и след извършен преглед е освободена.

 По случая се извършва проверка от служители на РУ на МВР Ген.Тошево. На лицето е съставен акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата.

 

През изминалото денонощие  службите “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР – Добрич   са участвали в гасенето на два пожара,  от които един с нанесени материални щети.

Пожар е възникнал на 31 март 2009 г. в частен дом на ул.”Тодор Рачински” в гр.Генерал Тошево. Сигнал е получен в 11,50 ч. в РС “Пожарна безопасност и спасяване” Ген.Тошево. Пожарът е загасен , като при възникналия инцидент няма пострадали. Причина за възникването на пожара е неизправност в газова бутилка.

 

 

01 април 2009г.                                                                       ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди