изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:05 EET
ДО ЮНИ ПРИКЛЮЧВА РЕМОНТЪТ НА БЛОКА ПО УЛ. "КАЛИАКРА"    
НовиниДружеството влага в санирането на сградата 1 673 хил. лв.

Тече ремонт на блока 1 по ул. "Калиакра" 54 от началото на годината. За това какво е направено и какво трябва да бъде извършено разказа управителят на общинското дружество "Жилфонд-инвест" Илия Михайлов. "Стартирахме реализацията на проекта "Изпълнение на инженеринг с гарантиран енергиен ефект", като изпълнител и инвеститор на обекта е "Енемона" АД - София, които спечелиха търга. Стойността на всички дейности, които ще бъдат направени без отопление е 1 673 хил. лв. без ДДС" - каза Михайлов. Той припомни, че в края на миналата година дружеството вложи в инсталацията за обособяване на индивидуално мерене на консумативите на всеки апартамент - ток и вода, съответно над 200 хил. лв. за електроизпълнението и още 30 хил. лв. за ВиК.
В рамките на стартиралият вече проект, който трябва да приключи до юни месец, е планирано да бъде подменена изцяло дограмата на всички апартаменти в блока, както и на общите части в него с ПВЦ, да се направи допълнителна топлоизолация на фасадата, както и такава на тавана и на първа плоча на блока. Ще бъде извършен пълен ремонт на общите му части и асансьора, както и ще се повиши ефективността на осветителната уредба в тях чрез подмяна на подмяна на осветителните тела и поставянето на датчици в сградата. Вече на първите два етажа в апартаментите дограмата е подменена и работата продължава. Поставена изолация на плочата на мазите. Инвеститорът на обекта извършва и контрола върху изпълнението, качеството и разходването на средствата. "След като приключим е важно обаче как ще се отнесат наемателите към направеното. Държа да кажа, че засега там са населени от общо 115 апартамента 58 наематели. До средата на март обаче има хора, които не са се издължили. Общата сума възлиза на около 2 хил. лв. Заявявам, че ще бъдем безкомпромисни. Подготвяме и разчети, като възнамеряваме да внесем докладна в ОбС с искане след приключване на ремонта наемът да бъде завишен" - каза още управителят на общинското дружество. Той заяви, че от жилищата ще бъдат изваждани не само некоректните наематели, неплатили наем, но и тези, които не плащат задълженията си за консумирана вода, защото има подписано споразумение за сътрудничество между двете дружества - "Жилфонд-инвест" и "ВиК".
 


Сходни връзки

ДО ЮНИ ПРИКЛЮЧВА РЕМОНТЪТ НА БЛОКА ПО УЛ. "КАЛИАКРА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди