изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:33 EEST
Създаване на Балканска мрежа на жените в обществения живот    
Европейски съюз

Създаването на Балканска мрежа на жените в обществения живот предложи Душана Здравкова, член на Европейския парламент от ГЕРБ на парламентарна среща на жените от Западните Балкани в Европейския парламент. Срещата постави във фокуса на дискусиите ролята на съвременната жена в политиката. Председателят на ЕНП Вилфрид Мартенс откри  лично срещата, която се осъществи по инициатива на Европейската народна партия и Демократичната мрежа на жените към Международен републикански институт, Вашингтон.  



Жени, заемащи лидерски позиции, обсъждат в Брюксел предизвикателствата за намиране на най-добрия баланс в обществото и семейството. По инициатива на г-жа Душана Здравкова, акцентът на тазгодишната среща е поставен върху жените от Западните Балкани.

 

Тя изтъкна, че ролята на жените в страните от Западните Балкани, става все по-важна. Подчертано бе, че се засилва необходимостта от съгласуване на действията и обмяната на опит, които са от изключително значение за постигане на по-добра лична и обществена перспектива пред тях. Въпреки все по- нарастващия брой на жени министри, евродепутати или депутати в Европа остават доста трудности и пречки за постигане на равнопоставеност на двата пола.

 

Участие в срещата вземат председателката на женската организация на ЕНП и евродепутат Дорис Пак, изпълнителната директорка на Демократичната мрежа на жените - г-жа Джуди Ван Рест и представителки от България, Румъния, Сърбия, Монтенегро, Бивша югославска република Македония, Босна и Херцеговина и  Албания.

 

За допълнителна информация се обърнете към:

Душана Здравкова, Евродепутат, тел.: +32-2-28-45672, +33-3-881-75672

 


Сходни връзки

Създаване на Балканска мрежа на жените в обществения живот | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди