изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:01 EEST
Формула 1: Драмата на „Сепанг” - пълна, състезанието – прекратено, а Бътън - победител    
СпортКуала Лумпур. Дъждът на пистата „Сепанг” в Малайзия прекъсна надпреварата 24 обиколки преди края й, връчвайки победата на Дженсън Бътън, за когото това са втори поредни 10 точки през сезона. Организаторите на надпреварата не позволиха състезанието да продължи, най-вече поради количеството вода на терена. За да се стигне до това решение бяха нужни повече от 40 минути.


Както стана ясно по-рано червен флаг бе развян на пистата в Малайзия, което означаваше, че състезанието трябваше да бъде спряно. Това се случи 24 обиколки преди края на надпреварата.
Организационна комисия, с участието на председателя на Асоциацията на пилотите на Формула 1 – Марк Уебър, взе решение битката да не продължи, каквото бе и официалното желание на пилота.
Малко преди вземането на решението ситуацията по нищо не предвещаваше рестартиране, след като Кими Райконен и някои от неговите „колеги” не само излязоха от колите си, но и си позволиха да се подсилят с по един сладолед. Зрителите на трибуните пък си измисляха всевъзможни начини, за да се справят с дъжда, като някои от тях избраха за заместител на адреналина от състезанието бирата, а други започнаха да се спускат по склон, близо до пистата.
В историята на Формула 1 досега има само един подобен случай, който обаче е завършил положително. Тогава, през далечната 1976-а година Бърни Екълстоун позволява надпреварата да продължи, макар и доста по-късно през деня, когато влажността и останалите атмосферни показатели, в територията около пистата, се връщат към нормалните си стойности.
Сега обаче това не бе възможно.

Ето и първите осем, след прекратяването на състезанието:

1. Дженсън Бътън
2. Ник Хайдфелд
3. Тимо Глок
4. Ярно Трули
5. Марк Уебър
6. Рубенс Барикело
7. Люис Хамилтън
8. Нико Розберг

Отпаднали пилоти:

-Себастиан Фетел
-Себастиан Буеми
-Джанкарло Фисикела
-Робърт Кубица
-Хейки Ковалайнен

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Формула 1: Драмата на „Сепанг” - пълна, състезанието – прекратено, а Бътън - победител | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди