изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:39 EEST
Джефри ван Орден иска Яне Янев в Европарламента    
Политика
С нетърпение очаквам изборите за Европейски парламент на 7 юни, когато ще сформираме нова политическа група. Това ще е групата на европейските консерватори и реформисти и за нас е удоволствие, че партия „Ред, законност, справедливост” (РЗС) ще се присъедини към тази група.


Това каза по време на брифинг депутатът в Европейския парламент от Консервативната партия Джефри ван Орден – специален гост на Третия национален конгрес на партия РЗС, предаде „Фокус”. „Това е голям шанс за извършване на промяна, не само в България, но и в ЕС”, посочи Джефри ван Орден. Той заяви, че очаква поне двама–трима депутати от РЗС в ЕП.
„Аз от доста дълго време говоря по тези въпроси по отношение на борбата с корупцията, необходимостта от реформи в съдебната система и необходимостта от борба с организираната престъпност. Това ще са основните проблеми, по които ще работи партия РЗС”, каза Джефри ван Орден.
На въпрос, свързан с политическия чадър над обвинения за източване на САПАРД бизнесмен Марио Николов и съдружникът му Людмил Стойков, той припомни доклада на ОЛАФ, където ясно е споменато, че има политическа протекция над тези случаи.
Самият Янев заяви в словото си пред конгреса, че българският народ е загубил всякакви надежди за политически морал. "Хората в много по-голяма степен не вярват на това, което им се поднася от политиците, което отсъждат магистратите, което правят полицаите и което анализират политолозите. Между това, което се прави “горе” във властта, и онова, което става “долу” в реалния живот, на практика има малко допирни точки", посочи лидерът на РЗС, цитиран от БГНЕС. Според него е необходима политическа сила, която да върне надеждата на хората.
"Такава сила вече има и голяма част от българите вече знаят името й – „Ред, законност и справедливост”. Потокът от хора към РЗС нараства лавинообразно. Хиляди се записват за членове, всеки ден се регистрира нова местна структура. В момента се формират задгранични представителства на РЗС в повече от 10 западни държави", заяви още Янев.
"Окото ми няма да трепне докато в България не въведа ред и законност. Готови сме да освободим България от робството на корупцията. Ще бъда безпощаден към всеки независимо дали се казва Ковачки, Гергов, Костов или Борисов”, категоричен бе Яне Янев, който бе преизбран единодушно за лидер на партията. dir.bg
 


Сходни връзки

Джефри ван Орден иска Яне Янев в Европарламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди