изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:35 EEST
Саркози: Аз не подкрепям приемането на Турция в ЕС    
Европейски съюз

Прага, Чехия /КРОСС/ - Президентът на Франция Никола Саркози отново се обяви против приемането на Турция в Европейския съюз.



”Аз работя в тясно сътрудничество с президента Обама- заяви френският държавен глава, в интервю за френското радио от Прага- Но това, което касае ЕС, трябва да вземат решения само страните-членки. Аз винаги съм бил против встъпването на Турция в ЕС и ще остана на тази позиция. Мисля, че мнозинството от ЕС подкрепя тази позиция на Франция. Турция-това е голяма страна, съюзник на ЕС и САЩ. Тя трябва да остане привилегирован партньор. Моята позиция по този въпрос не се е променила”, обяви Саркози.
Информационна агенция „КРОСС” припомня, че на днешната среща в Прага Обама призова ЕС да приеме Турция, тъй като според него това ще бъде „важен сигнал” за ислямския свят.

Обама към ЕС: Приемете Турция

Прага, Чехия /КРОСС/ - Президентът на САЩ Барак Обама призова Европейския съюз да приеме Турция за член. Според него това ще бъде позитивен сигнал към мюсюлманския свят.
Обама говори по време на обяд, в който участва заедно с ръководителите на 27-те страни- членки на ЕС в Прага. Той посочи, че Западът трябва да търси по-голямо сътрудничество и по-близки връзки с ислямските нации.
Припомняме, че Франция, Австрия и някои други страни-членки на ЕС са против преговорния процес на Турция за членство в ЕС. 27-те призовават Турция да направи повече за гарантирането на правата на малцинствата, да намали пълномощията на армията и др.
Припомняме, че Обама пристига тази вечер в Турция, където ще бъде на посещение до 7 април.
Малко по-късно, френският президент Никола Саркози потвърди, че е против приемане на Турция в Европейския съюз.
 


Сходни връзки

Саркози: Аз не подкрепям приемането на Турция в ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди