изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:39 EEST
Как Томов е източил ”Кремиковци” и ЦСКА    
Ред и сигурност
На базата на събрани доказателства, обвинението срещу Александър Томов е за длъжностни присвоявания заради отклоняване на средства от „Кремиковци” и ЦСКА.


Това каза пред БНР прокурорът Божидар Джамбазов, като разкри схемата за източване, по-думите му - доста сложна.
„Пари, които са били собственост на ЦСКА и са били предназначени за дейността на клуба, не са използвани по този начин, а са били използвани за финансиране на сделки, които нямат нищо общо с дейността на клуба. От друга страна подобни сделки са били финансирани чрез прехвърляне на имоти, собственост на „Кремиковци”, за които комбинатът не е получил никакви пари”, уточни магистратът.
Той добави, че има сключен заем банка и ЦСКА, като „Кремиковци” е бил гарант и след като ЦСКА не е върнало парите на банката, тя се е възползвал от залога на пари, които заводът е дал. В тази връзка са отношенията ЦСКА - „Кремиковци”, допълни Джамбазов.
"Доказателствата са достатъчно ясни и категорични, че се касае за длъжностно присвояване, според това обвинение законът предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години и конфискация на имущество. На този етап няма предложение за споразумение между прокуратурата и Александър Томов", заяви още прокурор Божидар Джамбазов.
Междувременно от партията на Томов – "Българска социалдемокрация – Евролевица", съобщиха, че лидерът им заминава за Лондон "по покана на комитета по икономическата политика, труда и националните ресурси към Социалистическия интернационал". Той няма забрана да напуска страната. Така в британската столица социалдемократът Томов, срещу когото се води дело по обвинение за длъжностни престъпления и е със запорирани имоти от комисията "Кушлев", ще участва в разглеждането на въпросите, свързани с предизвикателствата пред световната икономика през тази година, глобалната криза и изходът от нея. dir.bg
 


Сходни връзки

Как Томов е източил ”Кремиковци” и ЦСКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди