изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:24 EEST
13 загинали от земетресението в Италия    
По света Най-малко 13 души, сред които 5 деца достигна броят на жертвите от мощното земетресение, разтърсило централния регион Абруцо в Италия рано тази сутрин, съобщи Франс прес. Петима са загинали в Кастелнуово, един в Поджо Пиченце, един в Торминарте и двама във Фоса, където сред жертвите е тригодишно момиченце.

Други четири сеца са починали в болница в столицата на Абруцо Акила. Както БГНЕС съобщи, земетресението е било с магнитуд 5,8 до 6,7. Американският център за геологични изследвания го определи като 6,3 степен. Трусът е станал в 3 часа 32 минути на 95 км северозападно от Рим, на дълбочина 10 км. Земетресението е второто за тази нощ, само няколко часа след трус със сила 4,6, който не причини жертви или щети. Поради голямата си дълбочина от 28 км, той беше усетен на голяма площ от Акила от Триест. Земетресенията могат да са особено опасни в някои части на Италия, където има къщи отпреди векове, припомня Ройтерс. /БГНЕС

Десетки са жертвите от земетресението в Италия
BLITZ - 06 Април 08:43
Десетки души са загинали при силното земетресение, станало през изминалата нощ в областта Абруцо в Централна Италия, съобщават местните медии. Може би са разрушени до 10 000 сгради.
По предварителни данни на карабинерите са загинали 9 души. Тези данни не включват четирите деца, починали от раните си в болница в град Аквила, където са били откарани след срутване на дома им.
Областното отделение на Службата за гражданска отбрана съобщи по-рано, че в градчето Фоса близо до Аквила са загинали двама души, а осем са безследно изчезнали.
По данни на службата за гражданска отбрана хиляди души са останали без покрив на главата си. Броят на разрушените сгради може да достигне до 10 000.
Подземните трусове бяха регистрирани в Абруцо и съседната столична област Лацио в 4,32 ч. бълг. време. В град Аквила силата на земетресението е била 5,8 по Рихтер. В центъра на града има разрушени сгради, много хора са останали под развалините, има ранени. В момента пожарникарите и обикновени граждани разчистват развалините, под които има хора.
Около 6 ч. бълг. време в Аквила отново е имало трус с магнитуд 4,7. Нови трусове бяха регистрирани около 7 ч. бълг. време.
РИА “Новости“ съобщава, че ръководителят на Службата за гражданска отбрана на Италия Гуидо Бертолазо е свикал през нощта спешно заседание на оперативната комисия във връзка със ситуацията в провинция Аквила. Той е информирал президента на страна Джорджо Наполитано и премиера Силвио Берлускони за трагичните събития. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

13 загинали от земетресението в Италия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди