изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:02 EEST
РУМЪНЦИ ПРЕДЛАГАТ КООПЕРИРАНЕ НА НАШИ ФЕРМЕРИ    
НовиниДа се направи съвместна асоциация на зърнопроизводителите от двете страни на границата предложиха румънски фермери на българските си колеги вчера.

Това стана ясно на организираната от Търговско-промишлената палата агро среда на бизнесмени от България и Румъния. В северната ни съседка вече са сформирани кооперативи на фермери, основани на икономически принцип. В Добрич се представи кооперативът "Добруджа юг". Той е учреден преди два месеца. Обединява производители, които обработват общо 12 000 хектара, с тенденция да станат 20 000 хектара. За двата месеца на съществуването си, те са успели да постигнат 17 на сто намаление на цените, по които купуват семена, торове и препарати. Надяват се да договорят по-високи изкупни цени на продукцията си. Предложението на румънските зърнопроизводители е да се обединят с българските си колеги, за да отстояват заедно интересите си. Причината е, че от техният труд и продукция печелят преди всичко посредници и преработватели. Окрупнени фермерите вече могат да кандидатстват за пари от ЕС и да водят  равнопоставени преговори с големите търговци на зърно, обясни Софроний Николае - председател на административния съвет на "Добруджа юг".
Българо-румънската земеделска бизнес-среща бе организирана от Търговско-промишлената палата в Добрич и  Камарата за търговия, индустрия,  навигация и земеделие в Констанца. 
В срещата участва само една българска фирма - "Трейд" ООД. Управителят й Гено Генов запозна румънските производители с направленията на работа на дружеството - зърнопроизводство, внос на селскостопанска техника от Украйна и производство на биодизел, което ще стартира идния месец като предприятието е на 10 километра  от границата с Румъния
 


Сходни връзки

РУМЪНЦИ ПРЕДЛАГАТ КООПЕРИРАНЕ НА НАШИ ФЕРМЕРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди