изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:52 EET
Покоите на Саддам се превръщат в спалня за младоженци    
Любопитно

Младоженци от Ирак или от чужбина ще могат да прекарат първата си брачна нощ, както и медения си месец, на едно доста злокобно място - покоите на бившия иракски диктатор Саддам Хюсеин в двореца му в град Хила, съобщава британският в. "Таймс".

 



Туризмът в Ирак бавно се съживява и с оглед да се привлекат туристи иракските власти скоро ще започнат да предлагат нощувка в покоите на бившия диктатор за сумата от 150 британски лири. Палатът е на около 100 км южно от Багдад и в момента преминава през основен ремонт. Със своите колони в римски стил, с полилеите си, с огромните си бани, дворецът е ярък пример за разточителството от времето на Саддам.

       

Дворецът е на върха на хълм, който гледа към река Ефрат. След свалянето на режима на Саддам той е оплячкосан, като крадците са задигнали дори тоалетните чинии от него. До 2005 г. дворецът беше зает от американски войници, които оставиха спомена за себе си по стените му с надписи от сорта на: "Брайън обича бренди", пише БТА.


http://dariknews.bg

Покоите на Саддам се превръщат в спалня за младоженци © снимкa: sxc.hu  

 


Сходни връзки

Покоите на Саддам се превръщат в спалня за младоженци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди