изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:45 EEST
РЗС: Наш противник е тройната коалиция    
ПолитикаПолитическото ръководство на "Ред, законност и справедливост" потвърждава, че основният противник на партията на предстоящите избори е тройната управляваща коалиция БСП-НДСВ-ДПС.


И персонално нейните водачи - Сергей Дмитриевич, Симеон Борисов, Ахмед Доган, и техния патрон – Георги Седефчов, висши служители в администрацията, замесени в създаването на сложни схеми за измами и покровителствани олигарси като Христо Ковачки и Георги Гергов, виновни за наглото източване на държавните ресурси. Всички те превърнаха корупцията в стил и начин на държавно управление. Това се казва в декларация на партията. "По тази причина Третият редовен конгрес на РЗС прие специална резолюция, с която обяви безсрочна война на корупцията в изпълнителната, законодателната и съдебната власт. И възложи на ръководството да публикува доклад за 100-те най-корумпирани високопоставени служители, който ще бъде оповестен преди изборите. В него ще влязат топ 10 на забогателите политици, топ 10 на кметовете-феодали, топ 10 и на корумпираните магистрати. Без да се правят компромиси и разлика между тях заради политическа принадлежност – лява, дясна или центристка", се казва още в документа.
РЗС се обявява за декриминализация на управлението, рестарт на държавата, за нова Конституция и реформирани институции. Ако българският народ даде на партията своя вот на изборите, РЗС гарантира: виновните да понесат наказание, престъпниците да се вкарат в следствените арести и по затворите, а не в кабинетите на властта, да се реабилитират реда, законността и справедливостта като фундамент на демократичната държава. С подкрепата на партиите от Съюза на европейските консерватори и реформисти и на европейските институции, РЗС смята, че това е задължителен и осъществим път за нормализиране на България, и за излизане от перманентната криза на прехода.
"Затова в близките седмици новоизбрания Политически съвет на РЗС би приел специална среща с ръководството на партия ГЕРБ, на която да бъдат обсъдени възможностите за взаимодействие при постигане на тези важни за страната ни задачи. Политическият съвет на РЗС високо оценява поздравителния адрес към Третия конгрес на лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов. И вижда в него ясен знак за успешно сътрудничество на двете партии след изборите, чрез което може да се реализира реформисткия проект за преучредяване на държавата и промяна на досегашното политическо статукво", се казва още в документа. /БГНЕС
 


Сходни връзки

РЗС: Наш противник е тройната коалиция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди