изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:16 EEST
"ДА ЗАСРАМИШ ДЯВОЛА" - УЧЕНИЧЕСКО РАДИОПРЕДАВАНЕ    
ОбразованиеСедмокласници от основно училище "Христо Ботев" си спретнаха радиопредаване по модела на техните връстници, които са водещи в известното "Takeover radio" в Ланкастър, Великобритания. Това бе част от темата "Медии", развивана в часовете по английски език, съобщи преподавателката Русанка Стефанова.


Една от целите е личностна изява на учениците, които са на възраст 14-15 години, както и усъвършенстване на техните езикови умения. Радиопредаването е проведено в кабинета по английски език с помощта на мултимедия, а името е измислено от самите ученици - "Да засрамиш дявола". Акцент е била провокацията в тийнейджърската възраст и модните тенденции в облеклото, прическите, грима, музиката и т.н. Тепърва предстоят други радиопредавания.
Във връзка с обучението по английски език Р. Стефанова по изключително атрактивен начин провежда с всички класове начален и краен годишен преговор. Това става под формата на развлекателно парти и обобщаване на най-интересното от учебната година, учебниците и часовете по английски език, разказа преподавателката. Канят се и представители на издателство "Longman". В края на тази учебна година преговорът ще премине и като проява на училищния европейски клуб. Паралелно с това ще бъде представен единият от проектите, по които работи ОУ "Христо Ботев" - "Под похлупака на европейската тенджера".

 

 


Сходни връзки

"ДА ЗАСРАМИШ ДЯВОЛА" - УЧЕНИЧЕСКО РАДИОПРЕДАВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди