изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:01 EEST
СКУДОУМНИ ЗАКОНИ НИ ВРЪЗВАТ РЪЦЕТЕ    
ЗдравеЗа топ идиот на републиката се кандидатира селско джипи

"Аз съм най-големия идиот на републиката, защото трябва да работя за 30 лв. на месец" - това съобщи пред журналисти д-р Петър Димитров.
Сагата на  дългогодишния лекар започва след като се явил като кандидат по обявена на сайта на РЗОК свободна практика за личен лекар в село Житен. Тъй като бил и единственият кандидат, а практиката била свободна от 2007 г., защото предишният лекар починал, той спечелил. Преминал през всички нужни институции, за да вземе съответните документи и пусне в действие практиката. Накрая отишъл в селото, към което спадат и други съседни две села - Градини и Сноп, и записал пациенти за практиката си - 177 души.
Когато обаче отишъл да подаде документите в Здравната каса и да регистрира пациентите - служителката го поляла с леден душ, като отсякла: "Не може да лекувате тези пациенти". На въпроса му защо, му било заявено, че те са пациенти в практиката на друг лекар, който след смъртта на колегата си по неволя ги обслужва, но е чак в село Красен, докъдето от Житен няма удобен транспорт. Така се оказало, че д-р Димитров е само с 31 пациенти, за които на месец може да получи от касата не повече от 30 лв.
Какви са тия закони, пита д-р Димитров. "При условие, че практиката е незаета, притежавам всички документи и разрешителни, недоумявам на кого преча" - чуди се още докторът. "Реално има обявени свободни практики за лични лекари на сайта на касата, но излиза, че не може да се кандидатства за тях, защото по закон пациентите могат да избират личен лекар само през юни и декември. Има ли тогава смисъл да се обявяват тези практики - по добре е да ги пускат по Петровден и за Коледа" - казва с насмешка лекарят.
В Житен живеят 140 души, в съседното село Сноп - 120, а в Градини - 50. По-голямата част от тях са на възраст над 65 години, а не са малко и тези, които са с различни заболявания, изискващи диспансеризация.
"За съжаление, законовите разпоредби са такива. Изпратила съм писмо до НЗОК с питане може ли по изключение д-р Димитров да започне да лекува пациентите в трите села от този месец, а не от юни, заради самите пациенти. Чакам отговор" - заяви ръководителката на здравната каса в Добрич д-р Бисерка Пачолова.
 


Сходни връзки

СКУДОУМНИ ЗАКОНИ НИ ВРЪЗВАТ РЪЦЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди