изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:26 EEST
От НАПИ хвърляха яйца по протестиращи работници    
Общество
Пред централата на Националната агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ) се събраха около 100-тина протестиращи работници от "Автомагистрали Черно море" облечени в жълти отразителни жилетки. Протестиращите свириха със съдийски свирки и скандират "Мафия", "Гладни сме", "Искаме си парите".


Движението около площад "Македония" е затруднено.
Четвърти месец работниците от "Автомагистрала Черно море" АД са без заплати. Причина за това са дълговете към предприятието от страна на НАПИ и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). НАПИ дължи 13 546 307 млн. лева, а МРРБ по програма "ФАР" – 1 427 978 лева. Общата сума доближава 15 млн. лева.
"Искате да подпиша незаконен документ. Аз с вас договор нямам". Това заяви директорът на НАПИ Янко Янков пред протестиращите работници. Ние от няколко месеца въвеждаме нов финансов ред, заяви той. Не ме е страх да изляза пред вас, защото нямам вина, каза той и призова хората да се обърнат към този с когото са подписали договор. Не мога да дам нещо, което е незаконно допълни Янков. Протестиращите не му повярваха и му поднесоха торбичка с жълти стотинки и няколко връзки лапад.
Председателят на КНСБ Желязко Христов заяви, че приоритет в момента е да бъдат осигурени заплатите и осигуровките на работниците от фирмата.
От сградата на НАПИ замериха протестиращите с няколко яйца, които не улучиха никого. Янко Янков се извини за постъпката. Той прие искането на протестиращите да напише писмо до финансовия министър Пламен Орешарски, в което да се търси политическо решение на казуса за "Автомагистрала Черно море". Министърът е призован да направи "финансово преразпределение". В писмо до премиера от КНСБ пък апелират за спешно съдействие "по намиране на политическо решение за казуса за АМ "Черно море". Протестиращите попитаха, в коя държава не се заплаща за вече извършен труд, но Янков не им остана длъжен и отвърна на въпроса с въпрос - в коя държава строят пътища без договор. Той обеща и да дари дребните монети, които протестиращите му връчиха, заедно с част от своята заплата на домове за сираци.  dir.bg
 


Сходни връзки

От НАПИ хвърляха яйца по протестиращи работници | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди